The perfect guide to the casino

Bombe: Smider UEFA danske klubber ud af næste sæsons CL og EL?

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


Danske klubber risikerer ikke at få chancen for at komme med i næste sæsons Champions League og Europa League, hvis forslaget fra det europæiske fodboldforbund (UEFA) går igennem.

Problemet for UEFA er, at tidsplanen i forhold til næste sæson allerede er skredet på grund af corona-pandemien.

UEFA håber, at den igangværende Champions League og Europa League kan blive spillet færdig i august, hvor der normalt skulle afholdes kvalifikation til næste sæsons europæiske turneringer.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Det er derefter meningen, at næste sæsons gruppespil i Champions League og Europa League skal gå i gang til oktober. Det vil sige, at kvalifikationen skal spilles i september.

Men det er der dårlig tid til, og derfor overvejer UEFA at droppe hjemme- og udebane i kvalifikationen og i stedet spille opgørene over én kamp – på neutral grund. Det skriver The Times (kræver login).

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

Men der er også et meget radikalt forslag på bordet, skriver avisen. Det går ud på helt at droppe kvalifikationen til de to turneringer, og det vil i givet fald gå ud over alle de små og mellemstore lande – herunder Danmark.

Det er ifølge The Times uklart, hvordan UEFA så vil finde deltagerne til de to turneringer i den kommende sæson. Men det er nok et meget godt bud, at forbundet vil kigge på de såkaldte koefficienter – dvs. de point, som klubberne har skrabet sammen i løbet af de seneste fem år, hvorefter de bedste kommer i Champions League og de næstbedste i Europa League.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top