The perfect guide to the casino

Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Lampard klar til at svinge øksen: OTTE mand skal ud i Chelsea


FC Barcelona er parate til at udnytte et meget lidt brugt smuthul for at sikre sig Neymar til næste sæson til en overkommelig pris.

Ifølge amerikanske ESPN er FC Barcelona parate til at bruge den såkaldte artikel 17 i transferregulativet under det internationale fodboldforbund (FIFA) for at sikre sig Neymar til sommer.

Artikel 17 er en slags fortrydelses-paragraf, hvorefter spillere kan forlade en klub, de har skrevet kontrakt med, inden der er gået tre af år af den aftale, de har skrevet under på.

Læs også: Vanvittigt: FCK-stjerne slår vagt i brystet – Zanka er vild med det

Denne artikel 17 blev indskrevet i FIFAs regelsæt i 2001, da EU truede med bål og brand, fordi de nuværende forhold i fodboldbranchen – åremålsansættelser, der principielt er ubrydelige i kontraktperioden – strider mod EUs regler om fri bevægelighed.

Der har dog været en gentleman agreement blandt fodboldledere om, at man ikke ville benytte denne artikel 17, da det potentielt kan underminere hele transfer-systemet og sende al magt for klubskifter til spillerne.

Læs også: Holdkammerat: FCK-stjerne har kurs mod kæmpe skifte

Men i 2006 skiftede den skotske landsholdsspiller, Andy Webster, fra skotske Hearts til engelske Wigan, da han efter knap tre år simpelthen forlod Edinburgh-klubben med henvisning til artikel 17 i FIFAs regulativ for transferhandler.

Sagen endte helt oppe i den internationale sportsappel-domstol (CAS), der gav Andy Webster og Wigan medhold i, at han var i sin gode ret til at gøre, som han gjorde – men at Wigan skulle betale kompensation til Hearts.

Denne kompensation kom dog blot til at lyde på, at Wigan skulle betale den løn, som Hearts ellers skulle have betalt i det sidste år, som Andy Webster havde tilbage af sin kontrakt. Det drejede sig om 150.000 pund (1,2 millioner kr. efter nutidens kurs), og det var en brøkdel af, hvad Andy Webster kunne have indbragt på transfer-markedet.

Neymar blev i 2017 solgt for verdensrekord-beløbet 1,6 milliarder kroner,da Paris Saint-Germain til alles overraskelse var villige til at betale frikøbsklausulen for brasialianeren til FC Barcelona.

Siden da har der været tale om, at Kataloniens Stolthed måske ville købe den nu 28-årige angriber tilbage. Men de to klubber har ikke kunnet blive enige om prisen.

Pariserne ville have et lignende beløb i overgangssum, men det har FC Barcelona ladet forstå, at de hverken kan eller vil betale.

På det seneste har det så forlydt, at Paris Saint-Germain ville nøjes med 1,1 milliard kroner, og at de altså var villige til at tage et tab på en halv milliard kroner.

Men det er stadig for meget for FC Barcelona, der nu håber, at de kan bruge Webster-dommen til at få fat i brasilianeren, hvis kontrakt udløber i sommeren 2022.

Hvis det ender på samme måde som med Andy Webster, vil FC Barcelona altså skulle betale en kompensation på to års løn til Paris Saint-Germain. Dermed kommer vi ikke i nærheden af en milliard – men måske nok en halv milliard.

Det vil i så fald være et kæmpetab for den franske storklub, og det vil samtidig lægge en bombe under hele transfer-systemet, da andre klubber kunne blive fristet til at forsøge noget lignende.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top