Liverpools guldhåb slukkes: Lokalrival knuser Klopps drømme

Liverpools drøm om at vinde Premier League i Jürgen Klopps sidste sæson som manager har fået et gevaldigt slag. Onsdag aften tabte de 0-2 til lokalrivalen Everton i en kamp, der omvendt betyder, at Everton næsten har sikret sig overlevelse i ligaen.

Det var en aften til at glemme for de røde fra Anfield. Efter at være røget ud af FA Cuppen og Europa League i de seneste uger, led Liverpools mesterskabsdrømme et gigantisk knæk på Goodison Park.

Everton viste sig at være knivskarpe og vandt 2-0. Med fire kampe tilbage af sæsonen er Liverpool nu tre point efter Arsenal, der har en markant bedre målscore. Manchester City lurer også lige i baghånden med kun et enkelt point efter Liverpool og to kampe i hånden.

Frustrationer og brændte chancer

Allerede efter seks minutter var Liverpools håb i fare, da Alisson begik straffespark. VAR kom dog til undsætning og offside-flaget reddede Liverpool.

Men ulykken var ikke alene. Efter 27 minutter bragte Jarrad Branthwaite Everton i front, og 1-0 var stillingen ved pausen. Både Darwin Nunez, Luis Diaz og Mohamed Salah brændte store chancer for Liverpool i første halvleg.

Anden halvleg var mere af samme skuffe. Everton udbyggede føringen efter et kvarter, da Dominic Calvert-Lewin steg til vejrs og headede bolden i nettet til 2-0.

Luis Diaz var tæt på at reducere knap 20 minutter før tid, men ramte stolpen. Tættere på kom Liverpool aldrig.

Everton har nu otte point ned til nedrykningsstregen, og alt tyder på, at de får endnu en sæson i Premier League.

Klopps sidste sæson i Liverpool ser dermed ud til at ende ud i en kæmpe skuffelse.