The perfect guide to the casino

Tidl. BIF’er overvejede karrierestop: Det var så galt

Det tidligere Brøndby-talent Magnus Ravn spiller lige nu for FA 2000 i 2. division, og det nyder han, men vejen dertil har været hård. I dette interview med footy.dk fortæller Ravn om et barsk ophold i Fremad Amager og tankerne om et muligt karrierestop.

I januar 2022 vinkede Magnus Ravn farvel til Brøndby IF for at prøve kræfter med seniorfodbold på fuldtid.

Han var blevet tilbudt kontrakt i Fremad Amager, men det blev langt fra et succesfuldt ophold for backen.

I dette interview med footy.dk ser det tidligere Brøndby-talent tilbage på et hårdt ophold i Fremad Amager. Nu står han heldigvis et godt sted i 2. divisionsklubben FA 2000.

Læs også: Schmeichel føler med FCK-profil: Det er jo skrækkeligt!

Læs også: Skidt nyt: FCK-stjerne ramt af skade

Ravn var en del af Fremad Amager fra januar 2022 til sommeren 2023 med en kort afstikker til Norge på lejeophold hos Brattvåg i forårssæsonen 2023.

– Vores trup i Fremad var rigtig god, og vi fungerede rigtig fint sammen, men den måde, som det blev styret på og min behandling, var ikke særlig godt. Jeg havde brug for at komme væk. Det var så galt, at jeg mistede lysten fuldstændig til at spille fodbold.

– Jeg har efterfølgende været heldig, at jeg er blevet samlet op et par gange. Jeg blev samlet op af en fantastisk træner Rene Skovdahl i norsk fodbold, da jeg var udlejet og nu i FA 2000. Jeg er normalt ikke typen, der giver op på sådan nogle ting, men hvis FA 2000 ikke var kommet og havde taget mig ind, ved jeg ikke, hvor min karriere havde været i dag. siger Magnus Ravn til footy.dk.

Hvad skyldes det – blev du behandlet dårligt?

– Ja, hele den måde, som klubben blev kørt på, mens jeg var der. Jeg vil ikke gå i for mange detaljer, men der var mange interne ting, som ikke havde noget med truppen at gøre, men derimod klubben og den sportslige ledelse, som gik imod mine værdier som menneske. Og som jeg kan læse, stadig er en kæmpe udfordring i Fremad Amager. Det var simpelthen så kaotisk og ødelæggende.

– Det gjorde, at jeg havde brug for at komme langt væk fra dansk fodbold eller fodbold i det hele taget. Jeg mistede fuldstændig lysten til at spille fodbold, efter jeg havde været i Fremad Amager.

Gik du med tanker om karrierestop?

– Jeg havde mistet lysten så meget, at jeg både snakkede med mine forældre og rådgivere, om jeg kunne mere. Mit mentale helbred var meget langt nede. Jeg havde rigtig gode holdkammerater, men dynamikken fungerede ikke mellem mig og klubben, og det havde jeg ikke prøvet før.

– Jeg er “vokset op” i Brøndbys Masterclass og vant til et elitært miljø og kan godt tåle, at der bliver sagt nogle ting. Men der er også en grænse. Jeg blev udlejet til norsk fodbold. Når man i forvejen var “gravet ned i et hul” og så sad i Norge med sine egne, mørke tanker, så er det svært at finde lysten. Jeg var bare udkørt, da jeg kom tilbage. Det var en fantastisk klub og træner, men jeg var bare ikke mentalt med efter oplevelserne i Fremad Amager.

Står rigtig godt til nu
Nu er backen kommet godt ud på den anden side, og han trives fantastisk i FA 2000.

Han har været en del af Frederiksberg-klubben siden sommeren 2023, og Ravn kan rigtig godt lide atmosfæren i 2. divisionsklubben.

– Det står rigtig godt til. Jeg er meget, meget glad for at være ude i FA 2000. Vores nye træner passer perfekt i forhold til den trup, der er blevet skabt. Det er et fantastisk miljø at være i. Det er lidt noget andet, end hvad jeg har været vant til.

FA 2000-profilen tror, at klubben har en god chance for at overleve i rækken. Lige nu er mandskabet nummer ni med to point ned til Brabrand og HIK under stregen.

– Jeg synes 100 procent, at FA 2000 er en 2. divisionsklub, og jeg ved, at vi fortsætter med at være i 2. division. Vi har en fantastisk stab. Det kan godt være, at klubben ikke har Fremad Amagers penge, men det gør ingen ting. Vi spiller, fordi vi godt kan lide at spille fodbold. Jeg havde et år tilbage af min kontrakt i Fremad Amager, da jeg kom hjem fra Norge, på fuldtid med en fin løn. På det tidspunkt skulle jeg have glæden tilbage, og det hjalp de (FA 2000, red.) mig med at få, siger Magnus Ravn til footy.dk.

21-årige Magnus Ravn står i denne sæson noteret for syv kampe i FA 2000-trøjen med et mål til følge og har netop været igennem et længere skadesforløb, efter en operation i hånden.

Ravn nåede blot at få to førsteholdskampe for Fremad Amager.

I Brøndby-trøjen fik Ravn ikke debut for førsteholdet, men han spillede i U19 Ligaen.

Foto: Fremad Amager

Læs også – Footy Eksklusivt med egne interviews: 

Røg ud i Brøndby: Nu vælter succesen ned over ham

Færdig i Brøndby: Skifter til en anden Superliga-klub

Fra Brøndby til 3. division: Jeg er ikke overrasket

Forlader Brøndby: Det er et dejligt valg for mig

Er færdig: Karrieren gik i stå i Brøndby

OVERSIGT

Scroll to Top