The perfect guide to the casino

Bliver FCM-mesterskab værdiløst? UEFA kan sende FCK i Champions League

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


FCM kan vinde mesterskabet på skrivebordet, men det kan blive værdiløst, hvis UEFA alligevel sender FCK i Champions League.

I tabellen har FC Midtjylland et forspring på 12 point til de forsvarende mestre fra FCK, og alt tyder derfor på, at midtjyderne vinder DM-guld for tredje gang. Men det kan vise sig at blive værdiløst.

Det sker i det øjeblik, hvor det ikke længere kan lade sig gøre at spille Superligaen færdig. I den situation vil FC Midtjylland få tildelt guldet, fordi de førte turneringen, da den blev afbrudt af udbruddet af coronavirus.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Derefter skulle man så tro, at FC Midtjylland ville være klar til næste sæsons kvalifikation til Champions League. Men så enkelt er det ikke nødvendigvis.

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) vil torsdag på et møde i den såkaldte eksekutiv-komité tage stilling til et forslag om at lade de såkaldte koefficienter gælde i forhold til indplacering i henholdsvis Champions League og Europa League – og altså IKKE placeringerne i de turneringer, som jo ikke er blevet spillet færdige. Det skriver italienske La Republbicc.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

Koefficienterne opnår klubberne takket være deres præstationer i de seneste fem års europæiske turneringer.

Vedtager UEFAs eksekutiv-komité torsdag dette forslag, vil det betyde, at FC København som den klart mest succesfulde danske klub i de europæiske turneringer kommer i kvalifikation til Champions League – og altså ikke FC Midtjylland.

AGF er tilsvarende i gang med klubbens hidtil bedste sæson i dette årtusinde, og de burde have gode chancer for at komme med i Europa League, hvis placeringerne fryses. Det vil give AGF bronzemedaljer.

Men de står med stort rundt NUL i UEFa-koefficient, da aarhusianerne ikke har spillet europæisk fodbold i de sidste otte år.

Pladserne i Europa League-kvalifikationen vil – efter UEFAs forslag – i stedet gå til FC Midtjylland, AaB og Brøndby.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top