The perfect guide to the casino

Blatter overrasker: Qatar kan miste VM i 2022 til USA

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


Afsløringerne af bestikkelse kan medføre, at Qatar mister VM-værtskabet i 2022 til USA, mener den tidligere præsident for det internationale fodboldforbund (FIFA), Sepp Blatter.

Udtalelserne er bemærkelsesværdige, fordi det netop var Sepp Blatter, der i sin tid præsenterede Rusland som vært for VM-slutrunden i 2018 og Qatar som VM-værter i 2022.

Siden er det kommet frem, at begge lande har bestukket sig til at få værtskabet. Men mens slutrunden i Rusland jo forlængst er forbi, så er der mere end to år til VM-slutrunden i ørkenstaten.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

– Det kan ende med, at Qatar mister værtskabet i 2022, siger Sepp Blatter ifølge Bild.

– Tyskland kunne overtage VM-slutrunden, men da Rusland arrangerede VM i 2018, vil det medføre, at Europa får værtskabet to gange i træk, og det går ikke. USA kan gøre det. Japan kan også. De havde også søgt på VM i 2022, siger schweizeren.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

– Heldigvis er slutrunden kun på 32 deltagere – og ikke 48, som der skal være fra 2026. Her må USA så afstå fra at arrangere slutrunden, hvis de får den i 2022, siger Sepp Blatter med henvisning til, at slutrunden i 2026 er tildelt USA med Canada og Mexico som medværter.

Det amerikanske justistsministerium har tidligere på måneden udarbejdet et anklageskrift på baggrund af undersøgelser, som det amerikanske forbundspoliti (FBI) har foretaget i sagen om bestikkelse.

FBI kan bevise, hvem der har modtaget bestikkelse, og hvor mange penge det drejer sig om. Svagheden i bevisførelsen ligger i, at FBI ikke kan bevise, hvor pengene kommer fra. Både Rusland og Qatar har nægtet alle anklger.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top