The perfect guide to the casino

Blog: Danske spillere mangler i den grad titler på deres CV!

Torben Aakjær vil have de danske stjerner til at vinde trofæer. Læs hans seneste skriv her.

Man kan sige meget om de danske drenge som til næste sommer skal forsvare nationens farver i Rusland, ifb. med VM 2018, men vindende er ikke just et af de superlativer, som umiddelbart kan påsættes selv de fremmeste spillere på Hareides mandskab, illustreret ved at det reelt kun er Kasper Schmeichel, som jo som bekendt vandt det engelske mesterskab for et par sæsoner siden med Leicester City, der har vundet et mesterskab i en europæisk top 10 liga.

Og så er det faktisk ikke helt rigtigt, i det Nicklas Bendtner tilbage i sæsonen 12/13 i en ganske lille parentes, bestående af 339 minutters aktiv spilletid, var med til at vinde mesterskabet med Juventus, men medaljen fik han overrakt, og ja, det kan ingen tage fra den langlemmede Amar`dreng, der nu til dags henslæber tiden i den norske liga, der om muligt er på et endnu lavere niveau end selv den danske Superliga, ja faktisk er Norges bedste række placeret som nr. 29 på UEFA`s rangliste, akkurat klemt inde mellem ligaerne fra Kazakhstan og Slovenien. Også i Norge har han (og Mike Jensen) jo netop været med på Rosenborgs vindende mandskab, men ligesom man dårligt regner det danske mesterskab for noget som helst ude i det store Europa, så regner man selvsagt overhovedet ikke denne perifere ligas titelvinder for noget som helst.

Det mest utrolige er vel nok at landsholdets næstmest omflakkende spiller (duksen er Bendtner), Simon Kjær, der aktuelt er i sin sjette klub, i den femte liga, siden han for lidt over 8 år siden rejste fra Jylland til Palermo, overhovedet ingenting har vundet, ikke engang en lille bitte ubetydelig pokal, og i nærheden af mesterskabet har han aldrig reelt været. Men penge er der givetvis kommet ind på kontoen, og ikke så få endda, og det samme kan man sige om Christian Eriksen, der dog lige fik fire mesterskaber i Holland, men det er jo heller ikke just en liga der regnes for det store rundt omkring, og ej heller en liga der rangerer i top 10, og hvis han bliver i Tottenham, bliver det nok heller ikke til den store mesterskabsjubel for den stille fynbo lige med det samme.

Det hollandske mesterskab har også Nicolai Jørgensen og Viktor Fischer prøvet, mens Peter Ankersen har været med til at vinde et mesterskab i Østrig, men ellers er det lutter danske mesterskaber som Jesper Hansen, Bjelland, Ankersen, Delaney, Cornelius, Kvist og Nicolai Jørgensen har vundet.

Det er et pauvert udkom af alle de anstrengelser, men illustrerer ubarmhjertigt at danske spillere i disse år ikke er i den højeste kurs i det store udland, for havde de været det, havde de jo netop spillet i de klubber, som i de store ligaer kæmper med om mester-skaberne, og det er naturligvis ærgeligt, for tidligere hen havde Danmark ikke så få profiler ude omkring, heriblandt ikke mindst i top 4-5 ligaerne, hvor spillere som Michael Laudrup, Elkjær, Schmeichel, Lerby, Arnesen, Jon Dal Tomasson og mange mange flere i den grad har snuppet deres andel af mesterskaber.

Og så lige til sidst, jo Andreas “AC” Christensen står visse steder noteret som engelsk mester med Chelsea fra sæsonen 14/15, men i den sæson fik den unge forsvarsspiller beskedne 12 minutters aktion, og det først i sæsonens sidste kamp, hvor han erstattede Mikel til slut i en kamp, hvor mesterskabet var på plads. Lidt men godt, men overordnet set er det naturligvis aldeles uacceptabelt at vi ikke længere formår at producere spillere til højere niveau end hvor nutidens landsholdshelte tjener til dagen og vejen.

Det må simpelthen kunne gøres bedre i fremtiden!

OVERSIGT

Scroll to Top