Rusland åbnede VM med en sikker sejr over Saudi-Arabien

VM 2018 er officielt sparket igang, og Rusland startede med, at besejre Saudi-Arabien uden de helt store problemer.

Kampen startede i et roligt tempo, hvor det var tydeligt, at begge hold havde en del nerver de kæmpede med. Især de russiske spillere havde lidt svært ved, at sætte sig helt på kampen, da de var præget af presset fra alle fansene. Det tog omkring 10 minutter før, at begge hold havde fået styr på spillet, og herefter opstod der lidt halve chancer til begge hold.

Efter 12 minutter kom der dog Russisk forløsning efter et hjørnespark, der af flere omgange til sidst endte i panden på Yuri Gazinskiy, der altså scorede slutrundens første mål. Der var ikke skyggen af offside, og man kan sagtens kigge kritisk på Saudi-Arabiens forsvar og målmand i denne situation.

Efter 23 minutter blev Rusland nødt til, at foretage sig en udskiftning, da Alan Dzagoev fik, hvad der ligner en, fibersprængning i baglåret. Han blev afløst af den tidligere Real Madrid-spiller Denis Cheryshev der blot skulle bruge 19 minutter på banen før han i det 43. minut scorede til 2-0. Han modtog en god aflevering, og efter en skudfinte, hvor han sendte to spillere fra Saudi-Arabien ud efter hotdogs, sparkede han den sikkert ind via forreste stolpe. Det er første gang nogensinde, at en indskifter scorer i en VM-åbningskamp.

Saudi Arabien havde et par halve chancer i første halvleg, og en enkelt der voldte Rusland problemer. De fik ihvertfald sørget for, at det Russiske forsvar hele tiden var vågen, og holdte sig på dupperne.

2. halvleg startede ud med, at Rusland tog det roligt, og fik styr på kæderne med roligt spil, som tog tempoet lidt ud af kampen. Saudi-Arabien pressede på i jagten efter en reducering, men niveauet var ikke til det, og de lavede mange personlige fejl.

Rusland bankede mere og mere på som 2. halvleg skred frem, og efter 67 minutter var det tæt på, at blive til 3-0. Rusland måtte dog vente indtil det 72. minut, hvor indskiftede Artem Dzuba steg til vejrs, og sendte kuglen i nettet på et flot hovedstød. Derfor var det ikke længe, at Denis Cheryshev kunne have sin rekord med, at være den eneste indskifter med en scoring i en åbningskamp.

Denis Cheryshev havde vidst lidt mere energi i tanken, da han jo startede på bænken. Ihvertfald fik han hele stadion til at bryde ud i jubel, da han i det 91. minut lavede kampens mål med et sandt langskud, der sad intet mindre end perfekt. Uden chance for målmanden trykkede han af fra distancen, og scorede et mål, som man ikke ser hver dag.

Kort efter Denis Cheryshevs langskudsmål, så blev ydmygelsen af Saudi-Arabien komplet, da dødboldseksperten Golovin scorede direkte på frispark. Han skruede bolden perfekt rundt om muren, og sendte den flot i mål.

Kampen endte altså 5-0, og dermed tog Rusland pligtsejren i åbningskampen, hvor de altså har hjemmebanefordel, i form at utallige russiske fans på lægterne. Kampen viste præg af åbningsnerver, og to hold der lige skal igang. Rusland vandt som forventet, og derfor er der allerede pres på Egypten som forventes, at skulle slås med Rusland om, at gå videre fra gruppespillet, hvis Uruguay leverer som forventet.