The perfect guide to the casino

Footy Inside: Rodgers fyret – disse er kandidaterne til at overtage

Søndag aften kunne Liverpool FC meddele, at man havde fyret manager Brendan Rodgers efter en skuffende periode. Spekulationerne om, hvem der skal afløse nordireren er allerede i gang. Vi kigger på kandidaterne. 

Det var en nyhed, som alle Liverpool-fans havde ventet på. Et ellers udmærket 1-1 resultat på Goodison Park i Merseyside-derbyet mod Everton blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for ledelsen på Anfield.

Måneders spekulation kunne tage sin ende. Brendan Rodgers fik sparket som manager for Liverpool.

Det kan syntes et besynderligt tidspunkt at gøre det på, otte runder inde i Premier League-sæsonen og endda oven på et fint resultat.

Man må dog også huske på, at en af de afgørende overvejelser, som en klub bør gøre sig forud for en trænerfyring, er, om man kan finde en kandidat, der er bedre end den nuværende. Og i øjeblikket er en række interessante managers ledige.

Footy.dk kigger på kandidaterne og vurderer sandsynligheden for, at Klopp, Ancelotti eller en tredje bliver næste mand i det varme sæde på Anfield.

Carlo Ancelotti: 

Manden, der ifølge engelske medier topper ønskelisten hos Liverpool, er den rutinerede italiener Carlo Ancelotti, som i sommer fik sparket i Real Madrid.

Det var en fyring, som mange mente var unfair oven på en hæderlig sæson, hvor det var tydeligt, at han havde et fremragende forhold til sine spillere, ikke mindst til den altoverskyggende stjerne Cristiano Ronaldo.

Rygtebørsen sendte på daværende tidspunkt Ancelotti mod en retur til sin gamle klub AC Milan, men den 56-årige italiener valgte at tage et sabbatår, efter at have gennemgået en rygoperation samme sommer.

Interessen er varm fra Merseyside til Italien, men mindre den anden vej. Ancelotti skal eftersigende ikke være overbevist af Liverpool og hælder til at fortsætte sit sabbatår.

Det bør også være værd at bemærke den historie, de to parter har. Arrene efter Champions League-finalen 2005 i Istanbul er næppe helet hos Ancelotti, og det ville være overraskende at se ham på sidelinjen på Anfield.

Sandsynlighed: Lav

Jurgen Klopp: 

Tyskeren er måske den mand, som Liverpools fans håber allermest på, og lige nu lader det da også til, at Klopp er favoritten.

Trods en sæson under niveau sidste år var tyskeren jagtet vildt af alskens store klubber, da han stoppede i Dortmund i sommer, men den populære tysker valgte at holde pause på ubestemt tid.

Dengang lød meldingen, at han godt kunne se sig selv overtage en klub til januar. Så langt er vi ikke endnu, og spørgsmålet er om Klopp har fået den pause, han havde brug for?

Liverpool skal i hvert fald have taget kontakt til Klopp ifølge bl.a. italienske medier, og med tanke på tyskerens mandskabsbehandling og evne til at udvikle unge spillere tegner han til at blive et godt match.

Om det bliver til et ægteskab mellem Liverpool og Klopp vil kun tiden vise.

Sandsynlighed: Høj

Walter Mazzari:

Skulle det ikke lykkedes at få fat i en af de to ønsketrænere, vil Liverpool-ledelsen efter alt at dømme vende blikket mod den tidligere Napoli- og Inter-træner Walter Mazzarri.

Italieneren har stået uden job siden november 2014, hvor han fik sparket i Inter, men er nu angiveligt klar til at vende tilbage til trænersædet.

I sidste uge kom det frem, at Mazzarri var begyndt at lære engelsk forud for en eventuel ansættelse i Liverpool. Et samarbejde, som både kan blive fugl og fisk.

Toscanerens Napoli-mandskab med Cavani, Hamsik og Lavezzi spillede til tider berusende fodbold, men anderledes sløj var Mazzaris tid i den blå-sorte del af Milano.

Sikkert er det dog, at kommer Mazzarri til Anfield, bliver det underholdende at følge.

Sandsynlighed: Mellem

Andre kandidater: 

Når man kender Liverpool, så skal ikke afskrive, at mindre profilerede managers kan komme i spil. Skal man tro Sky Italia, så er tredjevalget hos Liverpool ikke Mazzarri, men derimod den tidligere Chelsea-træner Roberto Di Matteo.

Som caretaker efter fyringen af Andre Villas-Boas præsterede italieneren over al forventning og førte London-klubben til Champions League-trofæet den sæson.

Selvom hans efterfølgende ophold i Schalke 04 gik mindre godt, er der tale om en spændende træner, der har bevist sine kvaliteter.

En anden løsning, og formentlig en potentielt ret upopulær en af slagsen, er, at ty til engelsk fodbolds svar på Ove Pedersen, Sam Allardyce, som i sommer blev jobløs efter fire år i West Ham.

Allardyces småforældede filosofi er dog langt fra det, som Liverpool ønsker, og den rutinerede ræv må derfor betegnes som en absolut nødløsning.

Sandsynlighed: Lav

Med den forstående landsholdspause har The Reds god tid til at finde den rette kandidat, inden man d. 17. oktober gæster Tottenham. Vi gætter på, at der står en ny cheftræner på sidelinjen til den tid.

Bliver det Klopp, Ancelotti, Mazzarri eller en helt fjerde? Only time will tell.

Mest læste på Footy.dk

1. Har Ronaldo scoret dansker? 19-årig model på besøg i Madrid
2. Barcelona var sikre på at denne spiller blev den nye Messi – Messi var selv kæmpe fan
3. Jurgen Klopp kritiserer Brendan Rodgers
4. Luiz: Coutinho forlader Liverpool, hvis…
5. Avis: Så meget koster Durmisi efter sin forlængelse

Skriv en kommentar

OVERSIGT

Scroll to Top