24042017
[facebookall_login]
Delt (0)

EM 2016 – Er Tyskland sin egen værste fjende?

France-V-Germany

Om to dage spiller Tyskland sin første kamp ved EM. Som verdensmester og en af de allerstørste favoritter til at gøre Frankrig og Spanien kunsten efter og vinde både EM og VM indenfor en toårig periode.

Tyskerne gjorde det selv tilbage i 1972 og 1974, men meget har naturligvis ændret sig siden da. Forud for den første kamp mod Ukraine på søndag har tyskerne dog noget at have optimismen i.

Den nuværende franske landstræner Didier Deschamps har sagt i et interview, at VM-triumfen i 1998 gav det franske landshold vinger, og det var den ukuelige tro på, at man også kunne vinde EM to år senere, der bar holdet igennem de vanskelige stunder under EM i Holland/Belgien i 2000.

Tyskland kom glat igennem kvalifikationen, og hvis man har de førnævnte vinger, har man naturligvis også forudsætningerne for at gå hele vejen og vinde. Derudover er modstanderne i gruppespillet på et niveau, hvor man med rimelighed kan forvente, at ”Die Nationalelf” klarer sig igennem til 1/8-finalerne uden de store anstrengelser. Hverken Ukraine, Polen eller Nordirland har under normale omstændigheder kvaliteterne til at true de sejrssikre tyskere.

Der er selvfølgelig altid et ”men”. For det første fordi kampene jo slet ikke er spillet endnu. Og for det andet fordi en række faktorer rent faktisk taler imod tysk EM-sejr.

Første faktor er det psykologiske aspekt. Det er svært at vinde to internationale slutrunder i træk med to års mellemrum. Man har brug for held for blot at vinde EN gang, men endnu mere held for at vinde to gange efter hinanden. Men tyskerne er mentalt stærke, og de har en særlig evne til at opsøge heldet, så her har man en kolossal fordel overfor modstanderne.

Det andet modargument er de fraværende spillere. Marco Reus blev igen fravalgt på grund af en skade, præcis som han gjorde det op til VM for to år siden. Stakkels mand! For det andet mangler man kaptajnen i midterforsvaret, Mats Hummels, som ganske vist er med i truppen, men hvis deltagelse i skrivende stund er uvis.

De nye og de gamle
Derudover har landstræner Joachim Löw overrasket ved at udtage ”gamle” spillere som Lukas Podolski (31 år) og Mario Gômez (som fylder 31 på finaledagen). Gode, gennemprøvede og målfarlige spillere, javist, men er de stadig på absolut topniveau, når de tætte kampe i eksempelvis knockout-fasen skal afgøres?

Og hvor gode er de nye navne i forhold til VM? Joshua Kimmich har imponeret i Bundesligaen for Bayern München, men hvor god er han i en lang slutrunde? Det samme kan siges om turneringsdebutanter som Jonathan Tah, Leroy Sané, Julian Draxler og Julian Weigl.

Endelig har tyskerne eksperimenteret meget og spillet med vekslende held i opvarmningskampene forud for EM-slutrunden. Tre nederlag og to sejre er det blevet til i de fem kampe, der er spillet siden den sidste EM-kvalifikationskamp mod Georgien sidste efterår. Kampen mod Holland i november blev som bekendt aflyst på grund af en konkret terrortrussel i Hannover på selve kampdagen.

Tyskland har en særlig evne til at vinde de vigtige kampe, og hvis man kender spillerne ret, så bliver de rent faktisk motiverede af at få kritik for de svingende resultater forud for EM-turneringen. Det er tysk mentalitet på godt og ondt…
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Joachim Löw har en af EM’s absolut bedste trupper til rådighed. Det må få mundvandet til at løbe hos enhver træner at have spillere som Andé Schürrle, Manuel Neuer, Toni Kroos, Mezut Özil og Mario Götze til rådighed.
Fra denne signaturs position lyder forudsigelsen, at tyskerne går hele vejen og vinder. Hvis held, dygtighed, kynisme, harmoni, talent og udholdenhed går op i en højere enhed igennem en lang turnering. Deutschland wird Europameister!

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.