24042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Match preview: FC Porto-FC København

PLUS-historie. FCK er én kamp fra at kvalificere sig til Champions League for første gang siden 2013. Apoel FC har dog gjort det onde ved danske hold tre gange siden 2009. (se Ritzau historie 231600) FCK spiller mod APOEL FC i parken i holdenes første opgør om plads i Champions League gruppespillet 16. august 2016. FCK vandt kampen 1-0. FCKs Thomas Delaney i tackling med APOEL FCs Giannis Gianniotas. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

FC København indleder i aften sin fjerde kampagne i Champions League, og det med den umiddelbart sværeste gruppekamp

Det kunne ikke have flasket sig meget bedre set med danske briller, da lodtrækningen til denne sæsons udgave af Champions League blev afviklet.

Fra hvert af de tre øverste seedningslag fik FC København mere eller mindre den mest overkommelig modstander, man på forhånd kunne tænke sig.

Det ændrer imidlertid ikke på, at det altid er en svær opgave at spille Champions League, og allerede i aften rives plasteret af med den på papiret sværeste kamp.

Københavnerne skal nemlig forsøge at få noget med hjem fra det til tider nærmest uindtagelige Estadio do Dragao, der er hjemmebane for FC Porto.

Porto kvalificerede sig til gruppespillet under dramatiske omstændigheder, da man i første omgang kun spillede 1-1 hjemme mod Roma.

Et knap så godt resultat på hjemmebane. Men et par røde kort til italienerne i returkampen banede vej for en Porto-sejr på 3-0 – og dermed billetten til det forjættede land.

FC København skulle som bekendt gennem flere runder, men først i den afgørende runde mod APOEL blev de danske mestre for alvor udfordret.

Det lignede således forlænget spilletid nede i Cypern, men i slutfasen slog Federico Santander til fra en akavet vinket, hvilket sikrede klubbens fjerde deltagelse i turneringen.

Ved de tre tidligere forsøg er det blevet til to 4. pladser samt en imponerende 2. plads efter FC Barcelona i sæsonen 2010-11, hvor Chelsea blev endestationen i 1/8-finalen.

Hjemme i Parken er det blot blevet til to nederlag i ti kampe, mens man, omvendt, i samme antal kampe på fremmed græs bare to gange har undgået at tabe.

Begge trænere, Nuno Espirito Santo og Ståle Solbakken, har en stort set skadesfri trup at vælge fra. Rasmus Falk er således tilbage i aktion.

Falk blev skadet i kampen mod APOEL, men gjorde comeback i weekendens 2-0-sejr over OB, og det skal blive spændende at se, hvordan Ståle blander kortene.

I realiteten er der nok kun et par pladser i spil, da hele defensiven samt tre ud af fire pladser på midtbanen allerede ligger så godt som fast.

De to øvrige mandskaber i Gruppe G er Club Brügge – som tabte til FC Midtjylland i sidste sæson – samt de engelske mestre Leicester med Kasper Schmeichel på kassen.

Mulige start 11’ere

FCP: Casillas – Layun, Filipe, Marcano, Telles – Herrera, Danilo, Torres – Corona, Depoitre, André André

FCK: Olsen – Ankersen, Johansson, Zanka, Augustinsson – Verbic, Kvist, Delaney, Falk – Cornelius, Pavlovic

Kampen starter kl. 20.45, og vises på TV3+

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.