The perfect guide to the casino

UEFA om Manchester City-dom: De klarede kun frisag, fordi vi var for langsomme

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) konstaterer, at mange af de uregelmæssigheder, som Manchester City har begået, er faldet for tidsfristen.

Den internationale sportsdomstol (CAS) bestemte mandag, at Manchester City skal betale en bøde, men klubben slap for at blive udelukket fra europæisk fodbold i de næste to sæsoner.

Det er et alvorligt slag mod UEFA, der havde givet Manchester City udelukkelsen samt en bøde på over 200 millioner kroner. Nu slipper de to sidste sæsoners mestre med 75 millioner kroner i bøde – og ingen udelukkelse.

Læs også: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

UEFA mener, at det hele skyldes, at de var for langsomme om at reagere, at underøge og at fælde dom over klubben. De fleste af anklagerne er fra 2014 og før, og derfor kunne Manchester City gemme sig bag den forældelses-frist, som UEFA selv har sat.

– UEFA noterer sig, at CAS i det specifikke tilfælde har vurderet, at der ikke var nok bevismateriale til at opretholde den dom, som vi havde fældet, og at mange af anklagerne faldt for forældelses-fristen på fem år, skriver UEFA i en officiel meddelelse.

Læs også: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

Det betyder dog på ingen måde, at princippet om Financial Fair Play er droppet. Financial Fair Play går groft sagt ud på, at klubberne over tid ikke må bruge flere penge, end de tjener.

– Financial Fair Play har igennem de senere år spillet en betydelig rolle i UEFAs forsøg på at hjælpe klubberne til at blive finansielt stabile. UEFA og ECA (klubbernes europæiske organisation, red.) holder fast i disse principper, lyder det fra UEFA.

(På videoen øverst på siden kan du se Manchester City vinde over Real Madrid i klubbens seneste kamp i Champions League).

Læs også: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top