The perfect guide to the casino

FIFA: Glem menneskerettighederne for en stund

Det internationale fodboldforbund FIFA’s præsident, Gianni Infasntino, opfordrer i et brev de 32 deltagende nationer ved VM i Qatar til at koncentrere sig om fodbold, fortæller The Guardian.

Den usædvanlige anmodning til både fodboldforbund og spillere, om for en stund at lægge bekymringen for menneskerettigheder til side, mens VM-slutrunden foregår, kommer blot to uger, før VM fløjtes i gang, og en række forhold i Qatar ikke er blevet løst.

 

Læs også: Rygterne fortsætter: Nice-træner vil af med Schmeichel til januar

Læs også: Dom fra fodboldøkonom: Det skal Brøndby bruge pengene på

I brevet forsøger Infantino at løse konflikten om at holde slutrunden i oliestaten.

”Der er mange udfordringer og vanskeligheder af politisk natur i lande over hele verden, men fodbolden kan ikke forventes at have svarene på alle spørgsmål”, skriver FIFA-bossen.

 

Læs også: ‘Lord’ er tilbage: Bliver vært for sit eget tv-program

Læs også: Vildt rygte: Verdens rigeste klub vil hente FCM-profil

Med hensyn til sikkerheden for de medrejsende fans gentager han løftet om, at ”alle er velvelkommen uanset oprindelse, baggrund, religion, køn, seksuel orientering eller nationalitet”.  Det er et mere detaljeret løfte end det, VM-værterne afgav for nylig.

Infantino, der blev valgt til FIFA-præsident i 2016, omtalte ikke beslutningen fra 2010 om at lægge VM i golfstaten, men nævner, at der er ført tilsyn med en række initiativer, som skulle forbedre forholdene i landet, blandt andet afskaffelsen af kafala-systemet, der bruges til at overvåge migrantarbejdere, der primært arbejder i byggesektoren.

 

Læs også: Jan Bech forklarer: Derfor kan vi ikke afsløre de nye ejere

Læs også: Forrykt: Qatar sender tusindvis af arbejdere ud

Imidlertid roste han også begivenheden og VM-værterne og erklærede, at Qatar vil stå bag det bedste VM nogensinde, og argumenterede for, at verdens mest populære sportsbegivenhed vil bidrage til varige forbedringer i landet.

En række VM-nationer venter imidlertid stadig på FIFA’s svar på forskellige anker angående turneringen. Det gælder blandt andet ønsket om at oprette en fond, der kan afhjælpe de skader, der er sket for migrantarbejdere under stadionbyggeriet op til VM.

 

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top