Brøndby centrum for diskussion om europæisk fodbolds fremtid

The perfect guide to the casino

Brøndby centrum for diskussion om europæisk fodbolds fremtid

EU-kandidater fra Socialdemokratiet, Venstre og SF besøgte i går Brøndby Stadion for at sætte fokus på den europæiske sportsmodel og dens betydning for dansk fodbold. Besøget var arrangeret af Danmarks Idrætsforbund (DIF), Brøndby IF, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Divisionsforeningen.

I hjertet af diskussionen stod den europæiske sportsmodel, der sikrer, at syv procent af indtægterne fra Champions League går til ungdomsudvikling på tværs af Europa, mens fem procent af transfersummen går til de klubber, hvor de pågældende spillere har spillet i deres unge år. Denne solidaritetsmekanisme er afgørende for at sikre, at alle klubber, uanset størrelse eller liga, har en chance for at udvikle talenter og konkurrere på topplan.

Udover solidaritet fremmer den europæiske sportsmodel også demokratiske spilleregler og en åben turneringsstruktur, hvor alle klubber har mulighed for at kvalificere sig til de europæiske turneringer baseret på deres præstationer på banen. Dette står i kontrast til lukkede ligaer som European Super League, der truer med at underminere den traditionelle pyramidestruktur i europæisk fodbold.

Brøndby IF som et eksempel på modellens succes

Under besøget fik politikerne et indblik i Brøndby IF’s omfattende arbejde med ungdomsudvikling og den tætte forbindelse mellem bredde og elite, der er afgørende for klubbens succes. Direktør Ole Palmå forklarede, hvordan den europæiske sportsmodel bidrager til at fastholde talentmassen og udvikle danske spillere til den internationale scene.

Læs også: Se billledet: Kvistgaarden er tilbage

Politikere bakker op om europæisk sportsmodel

Efter besøget udtrykte politikerne deres stærke støtte til den europæiske sportsmodel. De anerkendte modellens rolle i at sikre fair play, talentudvikling og sammenhængskraft i dansk fodbold.

“Den europæiske sportsmodel er et billede på, hvordan man kan få både et foreningsliv og et samfund til at fungere. Vi har brug for både bredde og elite, der spiller sammen. Derfor er det vigtigt at sikre denne model, så det ikke kun er ’big money’, der bestemmer,” sagde Christel Schaldemose (S) til Dansk Idræts Forbund

Morten Løkkegaard (V) supplerede: “Sporten betyder enormt meget for vores sammenhængskraft. Vi har opbygget en model, hvor man starter fra bunden og har noget at stile efter. Hvis vi giver op på den, og pengene styrer alt, mister vi noget meget vigtigt i den europæiske og danske kultur.”

Valget til EU-parlamentet nærmer sig

Valget til EU-parlamentet finder sted den 9. juni, og besøget på Brøndby Stadion var en vigtig mulighed for politikerne til at vise deres engagement i at beskytte den europæiske sportsmodel.

“Den europæiske sportsmodel er afgørende for den åbne konkurrence på tværs af sportsgrene, og at indtægterne fra de største turneringer også kommer græsrødderne til gode. Derfor er jeg glad for, at politikerne prioriterer at kigge forbi og vise deres opbakning til vores fælles sag,” sagde Hans Natorp, formand i DIF.

Besøget på Brøndby Stadion har sat fokus på den europæiske sportsmodel og dens betydning for dansk fodbold.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top