City fuldender historisk mesterskab

Manchester City satte søndag aften et permanent præg på engelsk fodboldhistorie, da de med en 3-1 sejr over West Ham sikrede sig Premier League-trofæet for fjerde år i træk – en bedrift, der aldrig før er lykkedes for et hold.

Phil Foden var den store stjerne i en kamp, der var præget af spænding og dramatik, da Arsenal i en periode truede med at stjæle guldet fra City. Men Pep Guardiolas mandskab holdt nerverne i behold og kunne til sidst juble over en historisk triumf.

Foden sætter gang i guldfesten

Det var tydeligt fra start, at City var fast besluttet på at sætte en streg i sandet og sikre sig den eftertragtede titel. Allerede efter et minut sendte Phil Foden hjemmepublikummet i ekstase med en smuk langskudsmål, der satte gang i guldfesten på Etihad Stadium.

Foden, der i år blev kåret til årets Premier League-spiller, fortsatte med at vise sit enorme talent. Efter 17 minutter var han igen på pletten, da han udnyttede et fladt indlæg fra Jeremy Doku og sendte bolden i nettet til 2-0.

Arsenal bringer spænding tilbage

Kort før pausen blev guldkampen dog bragt tilbage i live. Arsenal, der var bagud 0-1 mod Everton, udlignede, og på Etihad Stadium reducerede den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus med et spektakulært saksespark til 2-1.

Dermed var der et lille glimt af håb for Arsenal, da holdene gik til pause.

City lukker og slukker

Men City var fast besluttet på ikke at lade guldet slippe væk. Efter blot 15 minutter af anden halvleg lukkede Rodri kampen med et flot langskudsmål til 3-1.

West Ham formåede ikke at svare tilbage, og City kunne cruise en sikker sejr i hus og dermed sikre sig den historiske mesterskabstriumf.