The perfect guide to the casino

Dom fra fodboldøkonom: Det skal Brøndby bruge pengene på

Brøndby IF fik fredag nye ejere, som har skudt en masse penge ind i klubben.

Fredag offentliggjorde Brøndby, at klubben havde fået nye ejere. Amerikanske Global Football Holdings har købt 50 procent af aktierne i klubben. Det er ikke blevet taget positivt imod af alle fansene, hvor nogle blandt andet satte kritiske bannere op ved Brøndby Stadion.

Klubben får dog skudt hele 223 millioner ind, og det giver god mening ifølge Jesper Jørgensen, som er fodboldøkonom hos Deloitte.

– Brøndby står vel et sted, hvor man skal videre sportsligt og kommercielt og økonomisk, og det skal der bruges nogle penge til. Hvis Jan Bech Andersen ikke vil skyde dem i alene og føler, at der skal en partner med, er det det, som skal til.

– Det vigtigste her er selvfølgelig – uanset om det er en dansk eller udenlandsk partner – at man har forstået, hvad man investerer i, og hvad dansk fodbold er for en størrelse.

Læs også: Ekspert: Han skal erstatte Carlos Zeca i FCK

Han mener også, at det er vigtigt, hvis de skal kunne følge med FCK og FCM, som har opjusteret meget de seneste år.

– Det, der også er vigtigt at sætte fokus på, er, at hvis Brøndby skal matche FC København og FC Midtjylland, skal de op i et højere investeringsniveau.

– FC Midtjylland har fået Anders Holch Povlsen ind, og FCK bliver bare større og større. Så hvis Brøndby skal tage konkurrencen op, skal der flere penge ind, både på det kommercielle og sportslige, siger Jesper Jørgensen.

De 223 millioner kroner er ifølge klubben “rettet mod investeringer i klubben for at understøtte strategien”. Det bør betyde, at de ikke brænder alle pengene af på transfers i transfervinduet til januar.

Læs også: CV afslører: Brøndby kunne ikke købe ind tidligere

– En ting er selvfølgelig at investere i spillertruppen, men det er jo ikke nok. Hvis du ikke i samme moment sørger for at udbygge din kommercielle strategi og sikre dig dybest set et indtægtsgrundlag, der kan matche investeringerne i spillertruppen, er det en stakket frist, for så ender du med at have et underskud.

– En stor del af pengene skal forhåbentlig bruges på at udvikle klubben både på det sportslige, herunder infrastrukturen, og de kommercielle aktiviteter, som kan skabe en solid bund i økonomien og bane vejen for investering i spillere. Ellers er det ikke bæredygtigt på den lange bane.

– Jeg håber ikke, at det er et udtryk for, at man skal brænde pengene af på en gang, for så tror jeg ikke, det bliver nogen succes.

Læs også: Absurd afsløring: Måtte ikke løbe over midten

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top