28042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Footy Inside: Karaktérbogen – de største transfers indtil videre

Benfica's midfielder Renato Sanches holds the trophy as he celebrates with teammates after winning the Portuguese League Cup final football match CS Maritimo vs SL Benfica at Cidade de Coimbra stadium in Coimbra on May 20, 2016. Benfina won 6-2. / AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA

Sæsonen er kun lige gået på hæld, men allerede nu flyder det med spændende transfers i Europa, hvor især Dortmund har indtaget en hovedrolle. Vi udstikker karakterer til Ruhr-klubben og de øvrige største aktører indtil videre. 

Real Madrids finale-sejr over bysbørnene fra Atletico Madrid markede enden på sæsonen 2015/16 i de største europæiske ligaer. Forude venter EM i Frankrig og ikke mindst en masse interessante transfers over sommeren.

En række klubber har taget forskud på glæderne og allerede nu sikret sig nogle profiler, som kan komme til at tegne klubbens fremtid med Bayern München som det bedste eksempel på en klub, der fikser sagerne tidligt.

Det var således en gigantisk bombe, som sydtyskerne smed, da de på samme dag kunne offentliggøre tilgangen af både det portugisiske wonderkid Renato Sanches og rivalernes kaptajn, Mats Hummels.

Aktiviteten har generelt været høj, og derfor vurderer vi i denne uges Footy Inside de største transfers indtil videre. Og karaktér-snittet ligger højt! Vi er jo langt fra Deadline Days desperate handler.

Den kloge: Granit Xhaka til Arsenal

Der er to ting, som Arsenal-fans i årevis har skreget efter: En klasse-angriber og en midtbane-dirigent. Indkøbene på netop de to positioner har længe været halvbillige mellemløsninger. Men nu er det slut med det.

Ind ad døren i London-klubben er nemlig kommet en blot 23-årig schweizisk klippe og naturlig leder, som bliver Arsenals tredjedyreste indkøb nogensinde: Granit Xhaka.

Midtbaneslideren med det iltre temperament kom i denne sæson ind og tog en anførerrolle, da Borussia Mönchengladbach lå i bunden af Bundesligaen, og førte dem op til en slutplacering som nummer 4.

Undervejs voksede schweizeren med de albanske rødder som leder, samtidig med at han lagde sin hang til unødvendige gule og røde kort bag sig.

Han er Schweinsteiger og Alonso-typen, der både kan fordele spillet og sætte de vigtige tacklinger ind. En fremragende signing, som kan blive en af de store profiler for The Gunners i næste sæson.

Fra Borussia Mönchengladbach til Arsenal

23 år, Midtbane

Pris: 300 millioner kroner

Karaktér: 12

Den satsede: Ilkay Gündogan til Manchester City 

Både i Dortmund og i Manchester City må de stå med en lidt ambivalent følelse omkring Pep Guardiolas første signing i rigmands-klubben.

Ilkay Gündogan er en fantastisk spilfordeler, som vil give et tiltrængt pift til en midtbane, der med en ugidelig Yaya Toure i spidsen har manglet netop den kreativitet. Der er bare et stor men.

Tyskeren med de tyrkiske rødder har en alenlang skadeshistorik og døjer tilmed med en skade i øjeblikket, som holder ham ude af EM og på sidelinjen indtil september.

Værst var det, da han for et par år tilbage missede hele 88 kampe for Dortmund grundet en rygskade, hvor der undervejs florerede billeder, hvor midtbanemanden havde taget godt og grundigt på.

I sidste sæson var han dog tilbage på sit topniveau, men det kan både blive fugl eller fisk for City.

Fra Borussia Dortmund til Manchester City

25 år, Midtbane 

Pris: 210 millioner kroner

Karaktér: 7

Den blærede: Mats Hummels og Renato Sanches til Bayern München

Stakkels Dortmund. De er den evige to’er. Og de må næsten glæde sig over det, når f.eks. førnævnte Gündogan ryger til England. For i det mindste røg han ikke til rivalerne og den evige etter, Bayern München.

Mats Hummels valgte at gå i fodsporene på Mario Götze og Robert Lewandowski og vende Den Gule Mur ryggen, og han vil formentlig træde direkte ind i startopstillingen på Allianz Arena ved siden af Jerome Boateng.

Som om tilgangen af Hummels ikke var rigeligt, så lavede Bayern et endnu større mic-drop ved at annoncere Benficas supertalent Renato Sanches samme dag.

Det 18-årige midbanebæst havde længe været rygtet til Manchester United, men i nattens mulm og mørke nappede Bayern ham for næsen af englænderne, uden at en eneste journalist opdagede noget som helst.

Får Sanches chancen på den ellers stærkt besatte midtbane har tyskerne i sandhed en kommende verdensstjerne blandt deres hænder.

Fra henholdsvis Borussia Dortmund og Benfica til Bayern München. 

27 og 18 år, Forsvar og Midtbane. 

Pris: Hummels – 283 millioner kroner, Sanches – 260 millioner (Kan stige til 600 millioner) 

Karaktér: 12

Den tiltrængte: Loris Karius til Liverpool

Sommertransfervinduet markerer Jürgen Klopps første rigtige mulighed for at sætte sit præg på det Liverpool-mandskab, han overtog sidste efterår, og tyskeren må siges at have identificeret holdets svage punkter.

Dels med signingen af Schalkes midterforsvarer Joel Matip, der i februar skrev under på en kontrakt gældende fra den kommende sæson, og nu med tilgangen af Mainz’ talentfulde keeper, Loris Karius.

The Reds’ keeper Simon Mignolet har været en yderst udskældt herre, men han får nu konkurrence af den 22-årige tysker, som blot lukkede lidt over et mål ind per kamp, da Mainz sluttede som sekser i Bundesligaen i år.

Med en pris på blot 47 millioner kroner er Karius en billig herre og vil formentlig vise sig at være good value for money. Den slags smarte handler er ellers blevet en sjældenhed i Premier League.

Fra Mainz 05 til Liverpool 

22 år, Målmand 

Pris: 47 millioner kroner 

Karaktér: 10

Den spøjse: Marc Bartra til Dortmund (Og Ousmane Dembele) 

Hvem havde set den komme? Ikke undertegnede i hvert fald. Men nuvel, Dortmund siger farvel til Hummels og har brug for en erstatning. Og Marc Bartra havde brug for at komme videre i karrieren.

I en alder af 25 år kan midterforsvareren ikke længe blot kalde sig selv for et talent. Han skulle til at være en bærende spiller, men det blev blot til 13 ligaoptrædener i den forgangne sæson for FC Barcelona.

Og måske er Dortmund ikke så dumt et match alligevel? De gulblusede mangler en elegant, bold-spillende forsvarer som makker til Sokratis efter Hummels afgang, og Bartra tilbyder netop dette. Til billige penge endda.

Og så bør vi måske også nævne, at Dortmund også har hentet Rennes’ vidunderbarn Ousmane Dembele for næsen af en række af Europas største klubber, men den transfer passede ikke under titlen ‘spøjs’.

Nej, Dortmund bør derimod være den så godt som perfekte platform for den 19-årige franskmands videre udvikling.

Nok mister de Hummels og Gündogan, men Ruhr-klubben vil fortsætte med at være et yderst spændende bekendtskab.

Fra FC Barcelona til Borussia Dortmund 

25 år, Forsvar

Pris: 60 millioner kroner

Karaktér: 10 (Bartra – 7, Dembele – 12) 

Mest læste på footy.dk

1. Billede: Ronaldinho har pumpet jern – guns på størrelse med Mike Tyson
2. Billede: Bille til Distortion med voldtatoveret homie og Brønshøj-bomber
3. Officielt: Manchester City kaprer verdensstjerne
4. Nu er Vestergaards krise i badet også kommet til England
5. Bookmaker er sikker: Odds 1,10 på at Zlatan skifter til denne klub

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.