The perfect guide to the casino

FCM-status: Her er hullet de danske mestre ikke skal falde ned i

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Frisør afslører det på Instagram: Brøndby-angriber færdig

FC Midtjylland er sikre på at kvalificere sig til et europæisk gruppespil. Det er godt for dem – men det kan også koste i Superligaen.

En sejr på hjemmebane.

Det er, hvad der står imellem FC Midtjylland og klubbens erklærede mål: Deltagelse i Champions Leagues gruppespil.

Læs også: Er dét Brøndby-bomben? KÆMPE fan-favorit på vej tilbage til Vestegnen

Tidligere er det lykkedes for FC København (fire gange), Brøndby, AaB og FCN (en gang hver), og blandt andet derfor er det vigtigt for de midtjyske ulve at komme med.

Men de vigtigste årsager er naturligvis den sportslige udfordring, prestigen i at være med på allerhøjeste niveau og så alle de mange rare millioner, klubberne får for at deltage.

Læs også: Breaking: Tidligere FCK-stjerne vil hjem – Klar til at sluge lønnedgang

Tirsdag spillede FC Midtjylland 0-0 i Prag mod Tjekkiet, og dermed fulgte holdet den tendens, som det har haft i denne kvalifikation. Udgangspunktet er at holde målet rent, og så må vi se, om vi kan få en enkelt i kassen.

I den første kvalifikationskamp i Bulgarien lykkedes det at vinde 1-0, mens det blev hele 3-0 hjemme over Young Boys fra Schweiz i den efterfølgende runde (Du kan se målene på videoen øverst på siden).

U returkampen mod Slavia Prag bliver det også altafgørende for midtjyderne, at modstanderne ikke scorer. Slavia Prag går trods alt videre med sejr eller uafgjort med målscoring.

Skulle det kikse for FCM, venter gruppespillet i Europa League, som det – også til klubbens skuffelse – kun er lykkedes at komme med i ved en enkelt lejlighed. Her gik holdet dog videre og slog derefter Manchester United på hjemmebane (2-1), inden den engelske mega-klub satte tingene eftertrykkeligt på plads på Old Trafford (1-5).

Netop forsvaret var også styrken, da holdet på suveræn vis vandt mesterskabet i sidste sæson. Der blev kun lavet 29 mål imod FCM i de 36 kampe, og en del af dem blev først scoret, efter at mesterskabet var kommet i hus.

Midtbanen har spillet en væsentlig rolle for succesen. I mange tilfælde spiller FCM med fem mand på midtbanen, og blokken med Jens-Lys Cajuste, Anders Dreyer, Frank Onyeka, Awer Mabil og Ferreira Evander er svær for modstanderne at have med at gøre. De skærmer forsvaret godt af, og de er gode til at sætte kontrastød ind. Er FCM først kommet foran, er opgaven meget svær for modstanderne.

Og midtbanen er ikke blevet dårligere af, at træner Brian Priske nu også råder over Pione Sisto på venstrekanten!

Svagheden ligger i angrebet, for FCM har ikke en decideret goalgetter.

Ganske vist blev Ronnie Schwartz nummer et på topscorerlisten i Superligaen i sidste sæson sammen med AGFs Patrick Mortensen med hver 18 mål. Men hovedparten af målene havde han jo scoret for Silkeborg.

Næstbedste FCM-spiller på topscorerlisten var Evander med otte mål, og ban er som bekendt offensiv midtbanespiller.

Det kan vise sig at blive et problem for FCM i det gruppespil, som klubben senere kommer i. Hverken i Champions League eller i Europa League skal de regne med at få så mange chancer, som de gør i Superligaen.

Men derudover ligger risikoen et andet sted.

FCM kommer til at bruge mange kræfter på gruppespillet, og det kan komme til at koste i den hjemlige Superliga.

Det er umuligt at sige, om man allerede så det i Superliga-premieren mod Sønderjyske (0-2), men det lykkedes i hvert fald at svare tilbage med hjemmesejren over Lyngby i sidste runde, selvom 1-0 dog var en beskeden sejr.

Sammenligningen med FC København i sidste sæson ligger lige for.

FCK nåede som bekendt helt frem til kvartfinalen i Europa League, men Ståle Solbakkens tropper blev distanceret med 14 point af FCM i Superligaen. Og det kunne have været endnu flere, hvis ikke FCM havde taget lidt let på de sidste kampe, hvor holdet var sikre på guldet.

Ståle Solbakken udtrykte det selv på den måde, at hans hold havde spillet 15 kampe mere end FCM, der jo også blev slået hurtigt ud af DBU Pokalen efter nederlag til Fremad Amager.

Det var ikke kun, derfor FCK mistede guldet. FCM var på alle parametre bedre end FCK i sidste sæson. Men der er ingen tvivl om, at det spillede en rolle.

Kan FCM undgå at falde i samme hul? Tiden må vise det, og hvis det ender med Champions League på heden, så tager de nok gerne et formdyk i Superligaen med.

Læs også: Blev købt som den helt store stjerne: Nu overvejer Brøndby at købe ham ud af aftalen

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top