The perfect guide to the casino

Den danske fodboldstjerne Søren Lerby: – Jeg er udlænding i Danmark

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

En af de største danske fodboldspillere nogensinde, Søren Lerby, føler sig som udlænding i sit eget land.

Søren Lerby rejste til hollandske Ajax som 17-årig i 1975, og han er aldrig vendt hjem. Resultatet er, at han nok føler sig dansk i hjertet – men også at han føler sig fremmed i sit eget land.

– Det har aldrig seriøst været på tale at flytte hjem, og det tror jeg aldrig, at jeg gør. Men jeg har Danmark i blodet og i systemet. For mig ville det være mystisk at bo i Danmark, men omvendt ville man tilvænne sig med det samme. Det ville være sværere for min familie og min kone, der er hollandsk, siger Søren Lerby til bt.dk

Læs også: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

Ingen af Søren Lerbys tre danske børn taler flydende dansk.

– De føler sig hollandske med en smule dansk. Jeg dummede mig ved ikke at lære dem at snakke to sprog, siger Søren Lerby, der efter karrieren har lavet lidt af hvert. I dag er han agent for bl.a. Viktor Fischer fra FCK, som du kan se i aktion på videoen øverst på denne side.

Læs også: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

Som spiller fik han en flot karriere i Ajax, Bayern München, AS Monaco og PSV Eindhoven, som han var med til at vinde Mesterholdenes Europa Cup – forløberen til Champions League – med.

På det danske landshold fik Søren Lerby 67 landskampe, og han var med ved EM i 1984, hvor Danmark nåede semifinalen, VM i 1986 og EM i 1988.

Læs også: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top