Kontroversielt straffespark kostede Hobro sejren i de døende sekunder - Nicki Bille reddede Esbjerg

Kontroversielt straffespark kostede Hobro sejren i de døende sekunder – Nicki Bille reddede Esbjerg

Hobro var indtil kampens sidste sekunder foran imod Esbjerg og dermed på vej mod en uhyre vigtig sejr, men en sen scoring af Nicki Bille på et kontroversielt straffespark i overtiden betød, at vestjyderne fik det ene point med hjem i mandagens bundbrag.

DS Arena dannede hertil aften rammen om et vaske ægte bunddrama i Alka Superligaen, da bundproppen fra Hobro tog imod Esbjerg, der inden dagens kamp var placeret på en 11. plads i tabellen. Hobro stod inden opgøret blot noteret for fire point, hvilket betød, at hjemmeholdet var presset til sejr for ikke at blive distanceret i bunden af rækken, og den mission så længe ud til at lykkes for Jonas Dals Mandskab.

Hobro var klart det bedste mandskab i kampens første halvdel, hvor gæsterne i størstedelen af tiden lignede træningskegler mod et flot spillede Hobro-hold. Hjemmeholdet kom i front allerede efter 11 minutter, da klubbens nye angriber Pål Alexander Kirkevold viste eksempler på sine evner, da han på flot vis sendte et langskud i kassen uden chancer for Dubravka i Esbjerg-målet. Mindre end et kvarter senere blev den føring fordoblet, da forsvarsspiller Thomas Hansen pludselig stod helt umarkeret ved bagerste stang efter et indlæg, og ugeneret kunne han sikkert heade bolden i nettet til en føring på 2-0, som også var pausestillingen.

Esbjerg kom dog helt anderledes ud til 2. halvleg, og allerede efter fem minutter bragte Nicki Bille spændingen tilbage i opgøret, da han reducerede. Esbjerg pressede på for udligningen, mens Hobro faldt mere tilbage på banen. Alt tydede på en uhyre vigtig sejr til hjemmeholdet indtil det 92. minut, hvor kampens dommer dømte et særdeles kontroversielt straffespark til gæsterne, som Nicki Bille sikkert udnyttede. Dermed reddede Esbjerg sig i de sidste sekunder et vigtigt point med hjem fra Nordjylland, der samtidig betyder, at man holder Hobro fem point under sig i tabellen.