Cornelius kom ind fra bænken og reddede FCK

Andreas Cornelius kom ind fra bænken og blev matchvinder for løverne i det 84. minut, da han med et fuldstændigt fantastisk spark scorede for tredje kamp i træk.

FCK gik ind til den tredje hjemmebanekamp i træk med massere af selvtillid efter sejre over henholdsvis og Aab og Randers, hvor offensiven for første gang i sæsonen virkelig havde sprudlet. Derfor virkede det også som en uoverkommelig opgave for Hobro, der inden dagens kamp var placeret sidst tabellen.

Derfor var hjemmeholdet også klarer favoritter til dagens opgør, men det skulle bestemt ikke blive let for Ståle Solbakkens mandskab. Løverne tog da godt nok kontrol over kampen fra start, men det var gæsterne fra Hobro, der fik den første store chance efter fem minutter, da den nye angriber Pål Alexander Kirkevold fik en stor hovedstødsmulighed, som han dog sendte snært over Stephan Andersens mål.

Efter 13 minutter var FCK for første gang tæt på, da Hobro-keeper Jesper Rask ikke fik bokset ordentligt til bolden efter et indlæg, og han sendte i stedet bolden op på overliggeren. FCK var i første halvleg klart mest på bolden, men havde takket være en solid defensiv organisation fra Hobro meget svært ved at kombinere sig igennem gæsternes forsvar. Oftest havde Hobro alle 11 mand bag midterbuen på egen halvdel, og derfor kom de største FCK-chancer via langskud eller indlæg.

Hobro havde ikke bolden meget, men når de fik de fik bolden op på hjememholdets halvdel, så var de oftest yderst farlige i den. Efter 18 minutter fyrede Jesper Bøge et kanon langskud afsted, men sammenføjningen forhindrede en overraskende føring. Kort tid efter var Nicolai Jørgensen på spil, men FCK-profilen måtte se sit hovedstød gå forbi målet efter en fint indlæg fra Augustinsson.

Et par minutter senere lykkedes det for en sjælden gangs skyld for FCK at bryde kæderne hos gæsterne, og så havde Federico Santander pludselig massere af plads fra kanten af feltet, men afslutningen sad lige på Jesper Rask. Der var tydelige frustrationer at spore hos både spillerne og fansene i Parken, hvor indsatsen bestemt ikke var prangende i første halvleg.

Kort før pausen opstod en kæmpe FCK-chance efter endnu en dødbold. Augustinsson servede bolden ind i feltet, og her havnede kuglen pludseligt for fødderne af Kasper Kusk, som flugtede til den, men Jesper Rask sørgede med en fremragende fodparade for en pausestilling på 0-0.

FCK kom ud fra pausen med fornyet energi og pressede hårdt på for en tidlig scoring. Allerede to minutter inde i halvlegen burde løverne være kommet i front, da Santander med en fantastisk aflevering inden om Horbro-forsvaret sendte Kasper Kusk helt alene igennem med Jesper Rask, men Kusk fik lige akkurat drejet afslutningen uden om målet.

Løverne fortsatte presset og efter 58 minutter minutter fik Benjamin Verbic en af kampens største chancer, men også han sparkede forbi mål på en chance, som mindede meget om det forsøg Kusk havde 10 minutter forinden. Hobro faldt endnu længere tilbage på banen, og det var tydeligt, at gæsterne var tilfredse med det ene point.

Efter 65 minutter var det så Federico Santanders tur til at få chancen for at sende FCK i front, men også han missede. Et indlæg fra venstrekanten endte med en gigantisk dobbeltchance Santander, men Jesper Rask diskede i to omgange op med fantastiske redninger. Tiden gik og frustrationerne hos løverne var tydelige at få øje på. Det hjalp bestemt ikke, at hele Parken efter 75 minutter troede at bolden havde passeret målstregen, da Nicolai Jørgensen ved bagerste stolpe fik prikket bolden på undersiden af overliggeren. Sekunder efter headede Thomas Delaney på indersiden af stolpen, men ind ville bolden altså ikke for FCK.

Alt tydede altså på en nulløsning, men efter 84 minutter kom forløsningen. Andreas Cornelius var lige som i onsdagens kamp mod Randers kommet ind fra bænken, og også i dag kom han på måltavlen. Den høje angriber dukkede op ved bageste stolpe og bragede bolden i nettet til en fortjent føring til hjemmeholdet, der indtil da havde presset hårdt på mod et hårdtkæmpende Hobro-mandskab.

Hobro forsøgte i slutminutterne at få udlignet, men til trods for opløb til chancer blev de aldrig for alvor farlige. Derfor endte det hele med en smal sejr til FCK, der grundet FC Midtjyllands nederlag til FC Nordsjælland tidligere på dagen er tilbage på førstepladsen i Alka Superligaen med 18 point efter otte runder. Hobro er fortsat sidst i tabellen, hvor man blot står noteret for syv point.

Mest læste på Footy.dk

1.Agüero fortæller vanvittig Balotelli-historie: Dette ringede han for at sige midt under Barca-kamp
2.Galleri: Denne lækre model smider PSG-stjerne ud, fordi han har været utro flere gange
3.Billede: Shaw poster grumt billede af sin skade pĂĄ Snapchat
4.Billede: Bendtners dame savner Lord i nedringet bluse
5.Billede: Dette spiser Cristiano Ronaldo dagen efter hattrick