OB spillede sig i top-6 efter flot første halvleg mod Lyngby

Der var fredag aften dømt bundbrag i Superligaen

OB er en del af den tætte bundstrid, men de kunne med tre point i aftenens kamp spille sig ind i top-seks.

Det var Lyngby, som kom på besøg i Odense, hvor de fortsat jagtede sæsonens første sejr.

Hjemmeholdet skulle blot bruge to minutter på at bringe sig i front, da den vikarierende anfører Bjørn Paulsen dirigerede et indlæg fra Yankuba Minteh i kassen.

OB fortsatte med at presse pĂĄ, og der var kun et hold pĂĄ banen i starten af kampen. Efter ti minutters spil skulle det ogsĂĄ blive 2-0, Alassana Manneh fandt plads udenfor Lyngbys felt, og han klaskede bolden ind bag Mads Kikkenborg.

Lyngby kom efterfølgende bedre med, hvor især Adam Sørensen og Rezan Corlu viste sig flot frem, men det blev altså ikke til scoringer for udeholdet.

Hjemmeholdet kunne dog notere sig for deres tredje scoring kort før pausen, da Franco Tongya scorede sit første OB-mål efter flot forarbejde af Mads Frøkjær.

3-0 var altså stillingen til pause, og der skulle et ekstraordinært comeback til, hvis udeholdet skulle tage point med hjem fra Odense.

Det var dog også Lyngby, som kom forvandlede ud til anden halvleg. De lykkedes med at trykke OB langt tilbage, som forsøgte sig på de kontramuligheder, der måtte opstå.

Lyngby fik efter 62 minutter reduceret til 3-1. Rezan Corlu drev bolden frem af banen, inden bolden endte hos Frederik Gytkjær, der tordnede bolden op i målhjørnet.

Det var fortsat Lyngby, som sad på kampen, og de lignede bestemt ikke et bundhold. Især indskiftede Magnus Kaastrup gjorde sig positivt bemærket, og efter 80 minutter var det meget tæt på 3-2, da netop Kaastrup spillede Gytkjær fri, men afslutningen manglede kvalitet.

Armin Gigovic fra OB fik efter 82 minutter et rødt kort, da han modtog sit andet gule kort, fordi han gik på banen uden tilladelse fra kampens dommer.

Det lykkedes dog ikke udeholdet at reducere yderligere, så OB er nu at finde i top-seks. Lyngby jagter derimod stadig sæsonens første sejr, og der er lige nu meget langt til overlevelse for de kongeblå.