Begrænset smittet ved Brøndby-fejring åbner op for nye muligheder

The perfect guide to the casino

Begrænset smittet ved Brøndby-fejring åbner op for nye muligheder

Mesterskabsfejringen kan meget vel åbne op for nye muligheder i landet.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er 85 personer med relation til fejringen af Brøndbys mesterskab omkring stadion testet positive for corona.

Derfor melder styrelsen nu ud, at der er tale om “begrænset smittespredning”, og altså ikke en såkaldt “supersprederbegivenhed”, som flere eksperter og politkere ellers har frygtet ville opstå.

– Det er kun glædeligt, og det bekræfter, at der skal meget til at smitte folk, når man er udenfor. For det har helt klart spillet en væsentlig rolle, lyder det fra Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet.

Der var anmeldt i alt tre demonstrationer i forbindelse med fejringen af mesterskabet, hvor flere tusindevis af Brøndby-fans deltog. Samtidig var der alene på Brøndby Stadion omkring 9.000 tilskuere.

Læs også: Attraktiv lønpakke: FCK vil købe Brøndby-favorit

– Der blev både sunget, råbt og krammet, så de var rimelig tæt på hinanden, men det spiller også en rolle at dem, der var udenfor Brøndby Stadion, gik rundt meget af tiden. Vi ved, at der er øget risiko for smitte, hvis man står tæt på hinanden længere tid af gangen, fortsætter Hans Jørn Kolmos.

Herefter bliver han spurgt ind til, om det kan give anledning til, at bruge mesterskabsfejringen og kigge nærmere på andre store udendørs arrangementer som eksempelvis Grøn koncert.

– Ja, Grøn Koncert med coronapas kunne formentlig godt fungere. Det vil jeg ikke være rasende bekymret for. Men på festivaler er man sammen på anden vis. Det foregår over flere dage, og man sover i telt sammen og er sammen på forskellige måder, så det vil nok ikke være godt.

Læs også: Farvel og tak: Angriber færdig i Brøndby

Samme holdning deles af Allan Randrup, professor i virologi ved Københavns Universitet.

– Jeg er meget forsigtigt med at anbefale at åbne mere op, men jeg kan ikke afvise, at man skal se på, hvor vi står henne lige nu.

– En enkelt begivenhed kan gå godt, men det er ikke sikkert, at det vil gøre det med tilsvarende arrangementer. Fejringen var trods alt også en begrænset periode, og en del af dem, som var til stede, var blevet testet inden.

SE ALT FRA CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN LIGE HER

SE VIDEOEN ØVERST OPPE: Niels F. vinder det hele: Her er årets citat i 3F Superligaen

Læs også: FCK har snakket med Wass – BIF-favoritten har besluttet sig for fremtiden

Læs også: Niels Frederiksen var på vippen i Brøndby – Jan Bech overvejede fyring

Læs også: Brøndby vil gå imod transferstrategien: Har tidligere stjernespiller på blokken

Læs også: Sikker på Schwäbe-farvel: Nævner to mulige afløsere fra Superligaen

Læs også: Tre af verdens største klubber jagter Brøndbys vidunderdreng med voldsomt prisskilt

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top