Referat: Effektive OB satte kurs mod bronzemedaljer da de kørte Esbjerg over i storsejr

OB indtog tredjepladsen, da de besejrede Esbjerg med hele 4-1 i fredagens kamp efter bl.a. to scoringer af Troels Kløve.

OB tog denne aften imod Esbjerg i den direkte duel om bronzemedaljerne, hvor Esbjerg inden kampen havde et forspring på to point ned til OB. Der var derfor meget på spil, hvor hjemmeholdet kun kunne bruge en sejr.

Fynboerne kom godt fra start, hvor de tog sig god tid på bolden og var gode til at holde den i egne rækker, mens Esbjerg forsøgte sig med det mere direkte spil, når chance bød sig.

Efter et kvarter fik vi kampens første scoring. Oliver Lund tog bolden til sig på sin position som venstre wingback, hvorefter han satte fart og helt chikaneret kunne løbe frem til kanten af feltet, hvor han med et fladt spark udplacerede Jeppe Højbjerg til stillingen 1-0.

Esbjerg fik herefter mere boldbesiddelse i forsøget på at fremskaffe en hurtig udligning, men OB stod solidt i deres defensive 5-4-1 opstilling.

Det var gæsterne, der var mest farlige efter scoringen, men generelt manglede den sidste effektivitet samt kreativitet.

I stedet var det OB, der kom på 2-0 kort før pausen. Bashkim Kadrii fik løsrevet sig fra Jeppe Brinch, hvorefter han satte i sprint mod mål, afleverede på tvers til Troels Kløve, der først i tredje forsøg fik sendt bolden i mål til 2-0, som dermed også var pausestillingen.

Efter knap en times spil kom OB igen på måltavlen. Et perfekt slået hjørnespark ramte lige ind i panden på Ramon Leeuwin, der iskoldt headede bolden uden chance for Jeppe Højbjerg ned i hjørnet til 3-0.

Ti minutter efter fik Esbjerg langt om længe reduceret, da der blev smidt en lang bold ned bag OB’s bagkæde, som Yuri Yakovenko fik løbet op, hvorefter han koldt og kynisk bragede bolden ind i det lange hjørne via stolpen til 3-1.

Målet gav gæsterne mere blod på tanden, hvor de pressede mere på frem mod slutningen, mens OB forsøgte at udnytte omstillingerne.

Kort før tid var Joni Kauko utrolig tæt på at reducere, da han kom i direkte duel med Sten Grytebust, men nordmanden reddede med en fremragende refleks. Istedet var det kort efter OB, da Troels Kløve fik en friløber, som han sten sikker udnyttede.

Det lykkedes ikke for nogle af holdene at komme på måltavlen igen, hvorfor det underholdende opgør sluttede 3-1 til OB, som dermed indtog 3. pladsen i Superligaen.

OB skal i aktion næste søndag, hvor FC Nordsjælland tager imod i Farum, mens Esbjerg får besøg af FC København.