Blog: Dortmunds sejr gjorde Bundesligaen spændende

The perfect guide to the casino

Blog: Dortmunds sejr gjorde Bundesligaen spændende

Med mindst mulige marginal lykkedes det Borussia Dortmund at holde mestrene Bayern MĂĽnchen stangen og vinde sæsonens første akt af ”Der Klasiker” – mødet mellem to af Tysklands største og mest vindende klubber.

Dette blogindlæg er skrevet af Footy.dk’s Bundesliga-ekspert, Henrik Hvillum.

Det var 113. gang i alle turneringer, de to krydsede klinger, og efter fire kampe på stribe uden Dortmund-gevinst, lykkedes det for første gang med Thomas Tuchel som træner at få skovlen under Bayern. Forud var gået to ligakampe i sidste sæson, en pokalfinale og en super cup-finale, hvor det enten sluttede uafgjort eller Bayern løb med palmerne.

Det gjorde de ikke denne gang, og det var der en hel række årsager til. For det første havde førnævnte Tuchel blandet kortene bedre end sin modstander Carlo Ancelotti: Hele fem ændringer i startopstillingen i forhold til kampen mod HSV inden landskamppausen havde Tuchel besluttet sig for.

Det var en klog disposition. André Schürrle, Adrian Ramos, Julian Weigl, Marcel Schmeltzer og Mario Götze spillede alle en positiv rolle i den store kamp, som for en gangs skyld ikke var et møde mellem nr.1 og 2 i Bundesligaen. Og minsandten om ikke Dortmunds sejr betød, at et helt tredje hold, oprykkerne Leipzig, pludselig kunne holde weekend på førstepladsen!

Der var ligeledes fem ændringer i startopstillingen hos Bayern, som havde Philip Lahm, David Alaba, Joshua Kimmich, Thomas Müller og Franck Ribery med igen i forhold til kampen mod Hoffenhemim to uger forinden.

Ændringerne var ingen succes for Bayern München, for for første gang siden de senest mødte Dortmund i en Bundesliga-kamp den 5.marts formåede mestrene ikke at score overhovedet. Som altid havde man bolden meget (62 % af tiden), men ifølge den officielle statistik formåede man kun at få tre afslutninger indenfor målrammen på 18 forsøg. Det viste sig ikke at være godt nok.

Götze og Hummels byttede side

Det var en helt speciel kamp for Mario Götze og Mats Hummels. De to havde ”byttet trøjer” i forhold til sidste sæson, og det skifte faldt lidt overraskende ud til Götzes fordel. Offensivspilleren har ellers fået skudt i skoene, at hans udvikling er stagneret (i en alder af 24 år!), og at det var en fejldisposition at købe ham tilbage til Dortmund.

Det modbeviste han til fulde i lørdagens kamp. Alene oplægget til det, der blev kampens sejrsmål var Götze, når han er allerbedst. Han sparkede på mål, og det blev et oplæg til Aubameyangs lange tå, der sendte bolden forbi Manuel Neuer. Måske var det et skudforsøg, men de lynhurtige og flydende kombinationer, der førte frem til målchancen viste, at man ikke skal regne Götze for færdig endnu.

Efter scoringen trak Dortmund sig tilbage til en både forståelig og usædvanlig defensiv position. Hvem kan bebrejde dem det, når man fører mod Bayern München? Det var således en defensiv med omtanke og dygtighed, og et nyt aspekt i træner Tuchels repertoire. Ikke blot forhindrede man Bayern i at score, men som nævnt også i at få langt et tungt pres i et højt tempo, hvor man efter al sandsynlighed ville blive udspillet.

Det skete ikke, og som nævnt blev det kun til tre Bayern-forsøg indenfor målrammen i hele kampen. Xavi Alonsos drilske distancespark på overliggeren efter en times spil var det tætteste, gæsterne kom på en udligning, og inden da kunne topscorer Aubameyang endda have lagt sig i spidsen for ligaens topscorerliste, da han var alene igennem, men måtte se sit forsøg pareret af Neuer.

I kampens tillægstid kunne Robert Lewandowski have været virkelig ond ved sin gamle klub, da han headede på mål fra kort afstand. Slow-motion optagelserne viste, at han var i offsideposition, så det var på forunderlig vist en slags poetisk retfærdighed, at hovedstødet fløj ved siden af målet.

Ny taktik kan blive guld værd for Dortmund

Det var ikke fodboldhistoriens bedste møde mellem de to giganter, men kampen viste, at Dortmund under Thomas Tuchel har lagt en imponerende defensiv dimension til sit spil. Den kan blive guld værd i ligakampe som den i lørdags, eller i eksempelvis returkampe i knockoutfasen i Champions League, hvis man skal holde en snæver føring.

Kampen viste også, at Bayern er inde i en mindre spillemæssig krise. I modsætning til tiden under Pep Guardiola kan man kun spille på én måde. Man maser på og spiller bolden rundt i tålmodig venten på, at den helt rigtige målchance skal opstå.

Det skete ikke i lørdags, blandt andet fordi de normalt så driftssikre og målfarlige offensiv-spillere som Robert Lewandowski (blot 7 mål) og Thomas Müller (0 mål!) ikke kan levere varen. Når de ikke er garanter for mål, bliver Bundesligaen pludselig spændende, og og nu har vi en liga, hvor flere interessante hold kan byde mægtige Bayern værdig modstand.

For første gang i umindelige tider kan der således sås tvivl om, hvorvidt det rent faktisk bliver Bayern, der bliver tysk mester til foråret. Både en flok gul/sorte fodboldekvilibrister og nogle røde tyre har for eksempel meldt sig ind i kampen…

Er du en dygtig skribent? Så søg jobbet hos footy.dk

Mest læste på footy.dk

1. ‘Agge’ afslører: Her er min lønseddel
2. Chok: Spillede Champions League-kamp med kokain i blodet
3. Engang spillede han for Brøndby: Nu er han blandt verdens bedste
4. Tager Di Maria et stort skridt ned ad stigen? Denne klub vil hente ham
5. ‘Agge’ i overraskende afsløring: Her er min favoritspiller i FIFA 17

Skriv en kommentar

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top