Sevilla lavede vaskeægte Europa League-hattrick efter guddommelig anden halvleg

Sevilla er Europa League mestre for tredje gang på tre år. Dette års triumf blev sikret via 3-1 over Liverpool efter en fantastisk anden halvleg, hvor alle spaniernes mål faldt. Coke blev dobbelt målscorer.

Sevilla og Liverpool havde begge fundet vej til dette års Europa League-finale, der i år blev spillet i Basel. For Sevilla var det tredje gang på tre år, de var i en Europa League-finale, mens Liverpool i de seneste år har haft klart mindre europæisk succes.

I opgørets begyndelse var det også spanierne, der virkede klart mest rolig, mens Liverpool virkede meget nervøse over endelig at stå i en finale. Englænderne fik dog styr på nerverne, og de kom foran ti minutter før pausen.

Philippe Coutinho sendte bolden ud til Daniel Sturridge på venstrekanten, der med ydersiden krøllede bolden over i det lange hjørne til stor jubel for spillerne, fans og selvfølgelig Jürgen Klopp, hvis glæde især var tydelig.

Blot 16 sekunder inde i anden halvleg fik Sevilla dog udlignet. Mariano tørrede fuldstændig Alberto Moreno, hvorefter han smed den ind til Kevin Gameiro, der let kunne sende kuglen i kassen. Og det blev endnu bedre efter 64 minutter.

Her kunne Coke nemlig sende Sevilla på sejrskurs, og selvsamme Coke var på pletten igen tyve minutter før tid, da han udnyttede et koks i Liverpool-forsvaret til at lukke denne Europa League-finale til Sevillas fordel.

Liverpool forsøgte sig med et halvhjertet pres mod slutningen, men det var aldrig i nærheden af at kaste noget mærkbart af sig. Derfor er Sevilla – igen – Europa League-vindere.