Rakitic og topscorer-Suarez sendte Barcelona tilbage på førstepladsen

FC Barcelona var presset til sejr i aftenens udebane-kamp mod Betis, da rivalerne fra Madrid i form af både Atletico og Real, havde vundet deres kampe. Alt andet end en sejr ville således give Atletico Madrid matchbolden i mesterskabskampen.

Og det var en begivenhedsrig første halvleg, hvor det var tydeligt at Barcelona var klar over vigtigheden af denne kamp. Men på trods af stort spilovertag, var Barcelona faktisk sjældne til at true hjemmeholdets målmand Adán for alvor i den første del af første halvleg. Men så skete dét, som satte Barcelona i en endnu mere favorabel situation.

Hjemmeholdets back, Heiko Westermann, begik en forseelse på Ivan Rakitic, og da Westermann allerede var noteret for et gult kort, fik han marchordre med et rødt kort. Det var hans andet gule kort på bare 7 minutter.

Det røde kort gjorde kampbilledet endnu mere entydigt, og ikke mange kunne være i tvivl om hvad resultatet af denne kamp skulle ende med, på trods af at holdene gik til pause med 0-0.

Der skulle dog ikke gå lang tid af anden halvleg før Barcelona havde bragt sig i front. Fra lang afstand chippede Messi en flot aflevering ind mod Ivan Rakitic der tog et dybt i Betis’ felt. Her kom målmand Adán helt skidt ud, og Rakitic kunne score nemt i et tomt mål.

Barcelona fortsatte pressset, og Betis var kun farlige på sporadiske omstillinger. Luis Suarez var tæt på at udbygge føringen og sin føring på topscorerlisten, men brændte på det skammeligste i en en-mod-en situation mod Adán. Han fik dog rettet op på skaden da han scorede efter 81 minutter, efter oplæg fra den argentinske troldmand, Lionel Messi. Messi sendte Suarez dybt, og herfra svigtede La Liga-topscoreren ikke.

Barcelona er dermed tilbage på førstepladsen i La Liga, med Atletico ét point efter sig og Real Madrid to points efter sig.

Mest læste på footy.dk

1. Manchester United-spillere forsøgte at lokke model til trekant – kan du håndtere to mørke fyre?
2. Luis Suarez sætter vanvittig målrekord, som Messi og Ronaldo aldrig har været tæt på
3. Kasper Schmeichel kan ende på Camp Nou – kan give anden dansker den helt store chance i Leicester
4. Har Manchester City i virkeligheden et større angrebstalent end Marcus Rashford?
5. Denne Manchester United-stjerne blev hevet til doping-test efter FA Cup-triumf