FCK fortsatte målfesten imod Randers

For tre dage siden vandt FCK med 4-2 over Aab, og i dag fortsatte man de fine offensive takter, da man besejrede Randers FC med 3-0 i en ellers tætspillet affære langt hen ad vejen.

Telia Parken dannede hertil aften rammerne om den udsatte kamp fra 1. spillerunde i Alka Superligaen mellem FCK og Randers. Mens hjemmeholdet trods sejren i søndags over Aab ikke har fået den bedste sæsonstart, så har gæsterne fra Randers været i forrygende form, hvilket inden startfløjtet havde resulteret i en foreløbig 2. plads i tabellen.

Alligevel havde Randers-træner Collin Todd udnævnt hjemmeholdet som favoritter til kampen, hvorfor man godt kunne forvente et defensivt udgangspunkt fra kronjyderne. Det var dog ikke tilfældet i kampens indledning, hvor kampbilledet var særdeles lige. FCK var en smule mere på bolden i kampens første minutter, men den første chance tilfaldt alligevel gæsterne. Den tidligere FCK-spiller Johnny Thomsen havde taget turen med frem i højresiden efter 8 minutter, men backens afslutning sad midt på Stephan Andersen.

Den næste chance skulle også tilfalde Randers, og denne gang var det en særdeles stor af slagsen. Efter 11 minutter stod Mikael Ishak pludselig helt fri inde i feltet, efter at Antonsson var gledet på den regnvåde bane, men Randers-bomberen fik slet ikke et ordenligt træf på sin afslutning, og derfor kunne Stephan Andersen lige nøjagtigt få forhindret en tidlig føring til gæsterne. Minuttet efter fik Nicolai Jørgensen den første FCK-chance, mens hans helflugter gik over Randers-målet.

Efter 16 minutter var det hjemmeholdets tur til at brænde en kæmpe chance. Youssef Toutouh burde have bragt FCK i front efter et fornemt forarbejde af Benjamin Verbic på venstrekanten, men Toutouh brandte den store chance fra nært hold. Syv minutter efter var skarpheden dog noget bedre hos løverne. Et indlæg blev sendt ind af Tom Høgli fra højrekanten, og inde i feltet kunne Federico Santander flot heade bolden ned for fødderne af Benjamin Verbic, der via et ben fra en Randers-forsvarer scorede sit første mål for løverne i Superliga-sammenhæng.

Resten af halvlegen forløb noget mere roligt efter den chanceprægede start, og ingen af holdene formåede for alvor at komme frem til de helt store muligheder, men FCK var dog stadigvæk i kontrol. Derfor kunne løverne gå til pause med føring på 1-0 i bagagen.

Mønstret forsatte i de første minutter efter pausen. Løverne var i forholdvis kontrol, men dog uden at spille prangende. Efter 55 minutter fik Randers dog muligheden for at bringe balance i regnskabet, da Jonas Borring brød igennem FCK-forsvaret. Heldigvis for hjemmeholdet nåede Mathias Zanka Jørgensen lige akkurat at komme ned i en glidende tackling og forhindrede dermed Randers-profilen i at få afsluttet.

Derefter var det som om, at tempoet blevet taget ud af kampen, men på tre gode minutter fik FCK lukket kampen. I det 71. minut blev et FCK-hjørnespark sendt ind fra venstre af Augustinsson, og indlægget endte i hovedet på Nicolai Jørgensen, der sendte den ind i det lille felt, hvor Youssef Toutouh stod placeret og sparkede bolden ind til 2-0.

Blot to minutter efter lukkede løverne kampen for alvor. Denne gang var det indskiftede Andreas Cornelius, der scorede for anden kamp i træk, efter at han for nyligt er vendt tilbage fra sin alvorlige skade. Han steg højest på et indlæg fra også indskiftede Kasper Kusk og headede sikkert bolden i kassen til stor forløsning for den høje angriber.

Resten af kampen foregik på cruise-controle for løverne, der dermed henter den anden sejr i træk og samtidig haler ind på FC Midtjylland i tabellen. Med de tre point overtager de Randers’ andenplads, og kommer op på 15 point, hvilket er tre mindre end ulvene. Randers står efter otte runder noteret for 13 point, hvilket rækker til en midlertidig tredjeplads i Alka Superligaen.