Underholdende nulløsning i Brøndby

Topkampen i mellem Brøndby og FC Midtjylland bød på massere af chancer i en underholdende kamp, hvor hjemmeholdet dominerede i størstedelen af kampen, men målene udeblev, og derfor måtte de to mandskaber tage til takke med en pointdeling.

Der var dømt topkamp på Brøndby Stadion hertil aften, hvor formstærke Brøndby tog i mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland. Der var lagt op til en underholdende affære, og de fremmødte tilskuere fik da også en yderst spændende kamp at se.

I kampens indledning var det svært at se, at det var tabellens nummer 4 og 1 der krydsede klinger. Det første kvarter bød på en omgang uskøn fodbold. Starten var præget af et hav af boldtab og massere af frispark. Begge holdene kæmpede om spilovertaget, og efter nu minutter var det hjemmeholdet der fik den første mulighed, da Dumic headede snært over mål efter en dødboldssituation. Efter et kvarter var det så Midtjyllands tur til at heade på mål, men Tim Sparv missede ligeledes.

Efter 19 minutter kom kampens dommer i centrum, da han to gange inden for ét minut undlod at dømme straffesparks til Brøndby til trods for at Pukki to gange blev væltet i feltet. På trods af det måske manglede straffespark blev det startskuddet til en mindre Brøndby-dominans, hvor Christian Nørgaard og Lebogang Phiri begge testede Mikkel Andersen i FCM-målet med et par fine langskudsforsøg. Andersen vikarierede i dagens anledning for en syg Johan Dahlin, og han leverede generelt en fin indsats med flere fine redninger.

Hjemmeholdets største chance i første halvleg kom efter 38 minutter, da svenske Markus Eriksson fyrede kanonen af fra kanten af feltet, men overliggeren stod i vejen for Brøndby-angriberen. Kort tid efter burde de forsvarende mestre være kommet i front, da Martin Pusic i to omgange havde chancen, hvor især det sidste forsøg burde have været endt med mål, men den østrigske spydsspids brændte på det skammeligste fra tæt hold.

Trods flere fine chancer i begge ender kunne holdende gå til pause med stillingen 0-0, og spilmønstret forsatte efter pausen. Spillet bølgede frem og tilbage, hvor de gule fik de første tilbud efter pausen. Først reddede Mikkel Andersen på flot et vis et skud fra Ronnie Schwartz og på det efterfølgende hjørnespark var Pukki tæt på, da han stod helt fri ved den bagerste stang, men den finske angriber formåede ikke at udnytte chancen.

Vi skulle helt hen til det 75. minut for at find den næste chance, men den var til gengælds også stor. Phiri satte flot Pukki op til en kæmpe mulighed, men igen var Mikkel Andersen på plads i FCM-buret og forhindrede en Brøndby-føring.

I slutfasen fik begge holde gyldne muligheder for at stjæle alle tre point. Først diskede Frederik Rønnow endnu en gang op med en kæmperedning, da Pusic pludselig stod fri i feltet og sendte en flugter afsted. Kort tid efter var indskiftede Elmander på spil i den anden ende, men heller ikke han formåede at sende kuglen i nettet.

Trods et hav af chancer endte topkampen uden mål, og dermed står Brøndby noteret for 11 point efter otte kampe, mens ulvene stadig fører an i Alka Superligaen med 18 point.