The perfect guide to the casino

Alpha indstiller tribuneaktivitet: Igangsætter stemningsboykot ved Brøndby-kampe

Den magtfulde fangruppe Alpha har netop indstillet alt stemningsaktivitet ved Brøndbys resterende kampe i 2022. Det sker i protest imod klubbens nye ejere. 

Hvor mange Brøndby-fans lige nu fejrer, at klubben har fået nye ejere, er drikkes der gravøl hos fangruppen Alpha. Den kontroversielle ultras-gruppe, der blandt andet har markeret sig med overfald på FCK-fans i Dortmund og vold imod kontrollører og politifolk i Viborg i denne sæson, har nemlig netop igangsat et stemningsboykot, der i første omgang varer resten af sæsonen. Det skriver den på sin hjemmeside.

– På baggrund af det kommende skifte i ejerkredsen bag Brøndby IF indstiller Alpha fra dags dato alle tribuneaktiviteter, skriver fangruppen.

Gruppen, som mange anklager for at være for idealistisk og fodboldromantisk, er imod, at de nye ejere køber Brøndby med formål at tjene penge. Derudover er Alpha imod flerklubsejeri, som den mener er imod fodboldens ånd.

– Vi har helt fra opstarten af gruppen haft markante holdninger til den kommercielle udvikling af fodbolden og forsøgt at påvirke den i den retning, som vi tror på.

– En ny majoritetsejer, som har ejerskab i andre fodboldklubber rundt om i verden og samtidig med en baggrund og et virke, som vi stiller os yderst kritiske overfor, ser vi som den absolut forkerte vej at gå for Brøndby IF. Det handler for det nye ejerskab udelukkende om at tjene penge på klubben, ikke til klubben, skriver fangruppen.

Forud for derbyet imod FCK rykkede Alpha væk fra Sydsiden, hvor gruppen ellers har haft plads siden fødslen i 2006. Gruppen trådte dermed også væk fra rollen som den stemningsstyrende fraktion på tribunen, og dengang blev det kaldt ‘en pause’. Nu bliver det ændret til et regulært stemningsboykot.

– For knap 14 dage siden annoncerede vi i Alpha, at vi har valgt at sætte vores gerning som den stemningsstyrende gruppe på Sydsiden på pause. Det inkluderer capo-gerning, tifoproduktion samt visuel støtte under Brøndby IFs kampe.

– Den pause er nu ikke længere en pause. Alpha har fra dags dato startet en stemningsboykot i protest mod klubbens nye ejerskab. I første omgang for resten af året, skriver Alpha.

Selvom fangruppen nu vil stoppe med at skabe stemning, vil de fortsat komme til kampene. Her vil de protestere imod ejerskiftet efter kampen er slut. I første omgang for resten af året.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top