Blog: FCK vil da ski.. på de andre klubbers tilskuere

The perfect guide to the casino

Blog: FCK vil da ski.. på de andre klubbers tilskuere

Torben Aakjær har forfattet nedenstående blog omhandlende det omdiskuterede tilskueredrama, der førte til Brøndbys boykot i Parken.

Bemærk at denne blog dækker for forfatterens personlige holdning.

Tabloidmedierne er fyldt med det i disse dage, og selv undertegnede, der som bekendt er bedøvende ligeglad med den såkaldte danske Superliga, har efterhånden fattet det, hadet mod FC København, illustreret ved at samtlige øvrige 13 klubbers fangrupperinger, er så forbandet sure, fornærmede og rasende på hovski snovskierne fra Østerbro, simpelthen fordi mesterklubben, efter hvad disse fangrupperinger påstår, tilbyder de værste forhold for deres gæster.

Efter sigende er kontrollørerne sure, ubehøvede, og ja i nogle tilfælde efter sigende direkte voldelige, og hvis man over-hovedet får lov til at komme ind på stadion, efter at have betalt horrible priser, så placeres man øverst oppe i et hjørne, på noget der hedder A11, og som åbenbart skulle være den uden sammenligning værste placering en gruppe fans kan placeres i hele den danske liga.

Om det er sandt eller ej, har jeg af gode grunde ingen som helst anelse om, og umiddelbart har jeg svært ved at så at det skulle være så slemt, i det Telia Parken jo ikke lige frem er et kæmpe stadion, hvorfor selv de fjerneste pladser burde være relativt tæt på grønsværen. Men ok, fair nok, det er jo nok de færreste af disse fangrupperingers aller mest hard core medlemmer, der har været udeholdstilskuere på bl.a. Camp Nou, Sükrü Saracoglu Stadion eller St. James Park, for her kan man tale om dårlig behandling af udeholdets tilskuere, i hvert fald når man kan lokalisere dem. De betaler minimum 3 x normal takst, og placeres i det fjerneste øvre hjørne, og i modsætning til Telia Parken, ja så er disse stadions altså velvoksne stadions, hvor en sådan placering bestemt ikke er morsom. Men tilskuerne, altså de sure fans fra de gæstende klubber, ja de møder naturligvis frem for at støtte deres helte i mod det onde hjemmehold, for sådan gør rigtige fans vel – eller hvad?

Men hvad mener FCK selv om al balladen, tjaa, deres pressechef, Jes Mortensen, kan på ingen måde genkende problematikken, og mener efter sigende, at han vurderer de nye pladser på A11 som generelt bedre pladser end tidligere, hvor udebaneholdets tilskuere typisk blev placeret bag det ene mål. Men da FCK fremadrettet ønsker at benytte pladserne bag det ene mål udelukkende som et familie venligt afsnit, ja så må gæsternes fans altså makke ret.

Efter forlydender var hele 4 familier mødt frem til weekendens kamp mod Brøndby, så familie tribunen er straks fra start blevet en uventet kæmpe succes (ironi kan forekomme!).

Naturligvis lyder det hult, fordi sandheden bag beslutningen er selvklart at genere modstandernes fans mest muligt, for svigter de deres hold, fordi de sidder tøsefornærmede derhjemme, ja så mister deres respektive hold jo også den uvurderlige støtte, som er nok så vigtig, og dermed får FCK endnu lettere, end de allerede har det i forvejen, når de endnu engang skal cruise et mesterskab hjem, og da det alligevel er i Europa de store penge venter, ja så vil FCK da ski.. på hvad Viborg, Brøndby, AGF og de øvrige fangrupperinger hyler og skriger op omkring.

Således er det svært at se hvilket incitament FCK skulle have for at ændre deres beslutning, og med mindre presset udefra bliver for stort, ja så skal det vel være en kontra ordre fra f.eks. DBU, der skal til, for at det omgøres, akkurat som man nu ser det i verdens mest hypede fodboldliga, Premier League, hvor der fra- og med sæsonen 2017/18 simpelthen er kommet en direkte ordre fra Premier Leagues executive chairman Richard Scudamore, der i et interview med Sky Sport fornylig udtalte disse ord, rettet direkte mod de gæstende fans: “Basically you won`t be able to be stuck up in the third tier, out in the corner, if you`re an away fan”. Dette betyder at samtlige stadions i Premier League, simpelthen fra næste sæson skal justere deres stadions, således at udebane holdenes fans placeres “pitch side”. Scudamore og bestyrelsen som står bag ham, begrunder det med at alt for meget stemning går tabt, ved at udeholdene ikke har fans med, hvilket påvirker sponsorer, og påvirker det sponsorer negativt, ja så rammes man på pengepungen, og rammes de “rigtige” på pengepungen, ja så sker der som regel noget!

Om DBU, som jeg jo personligt kalder Den Bovlamme Union, overhovedet har mandat, tid, lyst eller lejlighed til at involvere sig i den slags, har jeg ingen som helst anelse om, men om ikke andet så burde Claus og CO kunne påvirke situationen, for som den er nu, kan det umuligt glæde nogen i dansk fodbold.

………. Undtagen da lige FCK!

Læs også: Officielt: Agger skal igen spille for Liverpool

Grov Bendtner: Hans nye flamme er årgang ’97 – Se den langbenede, fantastisk smukke og velformede pige her

Læs også: Kvindelig sportsvært scorede sin chef og mistede jobbet som ‘Onside-darling’

Skriv en kommentar

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top