The perfect guide to the casino

NF fyret i Brøndby: Her er de største, værste og mest mindeværdige øjeblikke

Niels Frederiksen nåede 3,5 år som cheftræner for Brøndby IF. I løbet af den tid blev det til nogle store succeser, men også nogle kæmpemæssige fadæser. Vi ser tilbage på de mest mindeværdige øjeblikke. 

Der var næppe ret mange, der havde forventet, at Niels Frederiksen ville forlade Vestegnen som en helt, da han blev ansat af Ebbe Sand som cheftræner for Brøndby for 3,5 år siden. Den sympatiske træner blev ansat efter, at Brøndby i lang tid havde jagtet Kasper Hjulmand, og kort inde i hans ophold blev sportsdirektør Ebbe Sand fyret og erstattet med Carsten V. Jensen.

Alligevel endte Niels Frederiksen med at holde længere, end de fleste havde troet, og han vil blive mindet med glæde af de fleste Brøndby-fans.

LÆS MERE: Sådan reagerer Brøndbys fans på fyringen af Niels Frederiksen

I denne artikel ser vi tilbage på de definerende momenter i Niels Frederiksens tid i Brøndby. De største øjeblikke, der kan gøre alle Brøndby-fans bløde i knæene, men også fadæserne, der i sidste ende kostede ham jobbet.

Niels Frederiksens største øjeblikke:

1) Sejren over Nordsjælland i mesterskabskampen

Brøndby havde ikke vundet mesterskabet siden 2005, da Niels Frederiksen trådte til. Det fik han ændret på i 2020/2021-sæsonen. Efter en tæt mesterskabskamp sikrede Brøndby sig titlen med en 2-0-sejr hjemme over FC Nordsjælland. Sejren fik Vestegnen til at eksplodere i eufori, og glade Brøndby-fans festede hele natten.

2) Kvalifikation til europæisk gruppespil

Niels Frederiksen formåede også at bryde Brøndbys mangeårige stime uden europæiske gruppespil. Mesterskabet sikrede nemlig, at Brøndby som minimum ville spille i Europa League-gruppespillet. Efter et samlet nederlag til Red Bull Salzburg kom Brøndby i det første gruppespil siden 2006, og tjente samtidig en enorm sum millioner kroner på dette.

3) Salget af Jesper Lindstrøm til Frankfurt

Under Niels Frederiksen tog flere af Brøndbys egne talenter store skridt fremad i deres udvikling. I modsætning til forgængerne formåede Frederiksen at udvikle Masterclass-spillerne, og hans tillid til talenterne kulminerede, da Jesper Lindstrøm, efter at have medvirket til at sikre Brøndby mesterskabet, blev solgt til Frankfurt. Lindstrøm blev Brøndbys største salg siden Daniel Agger, og hans salg beviste, at Brøndby igen kunne udvikle store talenter og sælge dem dyrt til udlandet.

Niels Frederiksens største fiaskoer:

1) Det manglende spilkoncept og svag offensiv

Siden Niels Frederiksen overtog Brøndby, har holdets store svaghed været at skabe chancer. I hans første tid i klubben var han velsignet med at have først Kamil Wilczek og siden Mikael Uhre, der begge scorede på næsten hvad som helst. De to angribere maskerede Brøndbys offensive svagheder under Niels Frederiksen, men disse har været tydelige for alle i gennem det seneste år.

Når Brøndby ikke har kunnet spille på kontraangreb og hurtige omstillinger, har de manglet et klart spilkoncept. Og derfor har de seneste par sæsoner også resulteret i ekstremt få afslutninger, hvilket er den primære grund til klubbens resultatmæssige krise.

2) Fiaskoerne i DBU Pokalen

Kun AGF og FCK har vundet DBU Pokalen flere gange end Brøndby. Under Niels Frederiksen har Brøndby skuffet fælt i pokalturneringen og aldrig været tæt på at komme tættere på de to ærkerivaler. De er røget ud til både Fremad Amager og senest Aarhus Fremad med Niels Frederiksen på sidelinjen. Især 4-0-nederlaget til Aarhus Fremad i sidste måned var en massiv ydmygelse og et af Brøndbys dårligste resultater nogensinde.

3) Manglende europæisk succes

Selvom Niels Frederiksen bragte Brøndby tilbage i et europæisk gruppespil, formåede Brøndby aldrig at levere det store under ham i Europa. I gruppespillet sluttede Brøndby på en klar sidsteplads i gruppen uden at vinde en kamp. Og de gul-blå formåede heller aldrig at overraske i kvalifikationen. I denne sæson blev det til et straffesparkskonkurrence-exit til FC Basel, og inden da har de tabt til RB Salzburg og Braga.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top