Amnesty: Qatar er langt fra i mål

The perfect guide to the casino

Amnesty: Qatar er langt fra i mål

Udnyttelse af arbejderne og tilbageholdt løn hører stadig til dagligdagen i Qatar, hedder det i en sidste rapport f fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, før VM i fodbold starter i ørkenstaten om en måned.

Amnesty anerkender i rapporten, at der er sket fremskridt med hensyn til beskyttelse af migrantarbejderne, men svage regler og mangel på håndhævelse af dem betyder, at Qatar har lang vej at gå endnu, skriver The Guardian.

Rapporten fortæller om mennesker, der arbejder 18 timer i døgnet uden at have en ugentlig fridag.

Desuden mener Amnesty, at der har været en mangelfuld undersøgelse af de tusinder af arbejdere, der er døde de seneste ti år under det store byggearbejde frem mod VM.

– Selv om Qatar har gjort betydelige fremskridt på området de seneste fem år, står det meget klart, at der er lang vej til målet, siger Amnestys chef for økonomisk og social retfærdighed, Steve Cockburn.

Med VM om hjørnet er arbejdet med at beskytte migrantarbejderne mod at blive udnyttet kun nået halvvejs, mens arbejdet med at kompensere de, der har lidt overgreb, knap er gået i gang.

– De fremskridt, der er gjort, må ikke stoppe, efter VM i Doha er ovre. Vi kan ikke vende det blinde øje til det misbrug af tusinder af migrantarbejdere, der er sket, siger Steve Cockburn.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top