VM i Qatar. De bedste grunde til at Danmark kan få succes

The perfect guide to the casino

VM i Qatar. De bedste grunde til at Danmark kan få succes

Danmark er langt fra favoritter til at gå hele vejen ved det kommende fodbold-VM i Qatar. Men de rød/hvide kan regnes blandt outsidere til et godt resultat. Den nuværende ellevtepladsen på FIFAs verdensrangliste beviser, at Danmark har et klassemandskab, men der er flere andre grunde til at spillerne fra vores lille nation kan gå hen og overraske ved turneringen i den arabiske oliestat.

En mellemgod lodtrækning
VM 2022 i Qatar bliver den 22. udgave af slagsen. Der skal spilles fra de 21. november til 18. december
Det danske landshold har fået en mellemgod lodtrækning, der er de danske betting sider enige om. Danmark er seedet i andet lag, skal spille i gruppe D, og har trukket Frankrig, der er forsvarende verdensmestre plus Tunesien samt enten De Forenede Arabiske Emirater, Australien eller Peru. De tre sidstnævnte lande skal spille om den sidste plads, og her er Peru favoritter og dermed sandsynligvis Danmarks tredje modstander. Det er en forholdsvis åben pulje med Danmark og Frankrig som de største favoritter til at gå videre, men Peru kan blive en stor trussel. Og seks gange tidligere er de forsvarende verdensmestre slået ud i indledende gruppespil ved det kommende VM. Måske Frankrig bliver den syvende nation til dette, hvilket vil være til Danmarks fordel. Og vinder Danmark gruppe D, vil vejen til finalen være lettere.

Danmark har rutine
Danmark skal deltage ved fodbold-VM for sjette gang. Første gang var i 1986 i Mexico, og seneste gang i 2018 i Rusland. Dermed er der stor rutine og knowhow i baglandet i det danske fodboldforbund. Dette er klart en stor fordel for det danske landshold. Desuden er det i 2022 30 år siden, at Danmark blev europamestre i Sverige. En faktor der måske kan give ekstra motivation. Og Danmark leverede en næsten perfekt kvalifikation til VM, noget der må give selvtillid og troen på at det kan lade sig gøre at levere ved VM.

Danmark har tidligere deltaget ved følgende VM-slutrunder:
– 1986 Mexico
– 1998 Frankrig
– 2002 Japan/Sydkorea
– 2010 Sydafrika
– 2018 Rusland
Kilde: DBU

I både 1986, 2002 og 2018 kvalificerede Danmarks sig til ottendedelsfinalen. Det bedste danske VM-resultat blev dog hentet i 1998 i Frankrig, hvor Danmark nåede kvartfinalen, hvor Brasilien besejrede de rød/hvide. Eneste gang Danmark ikke kom videre fra indledende pulje var altså ved VM 2010, hvor et nederlag til Japan forhindrede videre avance.

Christian Eriksen er tilbage
Hele verden har med store følelser fulgt med i historien om Christian Eriksens tilbagekomst efter at han dramatisk faldt om i Parken i København ved EM i juni. Eriksen måtte genoplives på græsplanen i Parken i forbindelse med Danmarks opgør mod Finland, men slap uden mén. Siden har han gennemgået mange undersøgelser og et genoptræningsprogram.
Det danske landshold har bevist at de kan præsterer uden superstjerne Christian Eriksen. Det gjorde de ved at nå semifinalen ved sommerens EM, men også ved den følgende VM-kvalifikation. Men Eriksen er tilbage og viser storform. Han har allerede scoret to landskamps mål efter tilbagekomsten, og har også vist flot spil hos Bredford FC i den engelske liga, hvor den 30-årige Eriksen nu spiller. Det kan kun gøre det danske landshold endnu bedre med en Christian Eriksen i bedste ydeevne på midtbanen. Både rent fodboldmæssigt, hvor han rent kreativt er i verdensklasse, men helt sikkert også som en der kan tilføre øget motivation. Eriksen er dog langt fra den eneste store profil på det danske landshold. Målmand Kasper Schmeichel, Pierre Emilie Højberg fra Tottenham, Joachim Mæhle fra Atalanta og og Kasper Dolberg fra Nice er eksempler på andre store danske profiler.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top