Dansker imponerer i Bundesligaen: “I guder for en målmand”

Union Berlin topper Bundesligaen i øjeblikket, og de har en storspillende dansker i buret.

Frederik Rønnow har gang i en fantastisk sæson med Union Berlin, hvor de tog endnu sejr søndag eftermiddag, da de slog Dortmund med 2-0 på hjemmebane. Dermed holder hovedstadsklubben fast i førstepladsen med Bayern München i hælene, som er fire point efter.

Det skylder de danskeren en stor tak for, da han har gang i en forrygende sæson.

Han leverede flere store redninger i kampen mod Dortmund, og det resulterede i et rent bur. Det er fjerde gang træk, at de holder modstanderen fra at score.

Man er heller ikke i tvivl om, at de værdsætter Rønnow i hovedstaden. På klubbens Twitter-profil skrev de følgende i slutningen af kampen.

– Frederik Rønnow, I guder for en målmand.

Og hvis man ser på statistikkerne, så forstår man godt deres begejstring for danskeren.

Ifølge fbref.com så har Frederik Rønnow den højeste redningsprocent i hele ligaen med 84,8 procent, som er knap fem procent bedre end andenpladsen. Her finder man schweiziske Yann Sommer, der er målmand i Gladbach.

Derudover er han den målmand, som har indkasseret færrest mål pr. 90 minutter med kun 0.67. Her er han lidt bedre end stjernen Manuel Neuer, som har indkasseret 0.89 pr. 90 minutter.

Det er rigtigt stærkt af den danske keeper, som har haft nogle svære år, hvor han har fået begrænset med spilletid.