Referat: Brøndbys 10 mand sled sig til sejren mod uskarpe OB stik mod spil og chancer

OB formåede ikke at udbytte af deres mange chancer, hvorfor Brøndby overvandt OB med hele 0-2 på mål af Kamil Wilzcek og Mikael Uhre.

Det var et prop fyldt og stort set udsolgt stadion, da OB tog imod Brøndby i kampen om Europa League kvalifikationen denne eftermiddag.

OB skulle vinde over Brøndby, mens Esbjerg ikke måtte vinde over FC Midtjylland, hvis fynboerne skulle sikre bronzemedaljerne. Omvendt skulle Brøndby slå OB, hvis de skulle sikre sig 4. pladsen, som giver en sidste kamp om Europa League kvalifikationsbilletten.

OB var tæt på en drømmestart efter bare få minutter, da Jacob Barret sendte en hård bold ind i boksen, som Bashkim Kadrii perfekt rettede i mål, men linjedommeren vinkede for offside til Brøndbys held.

Brøndby stod afventende tilbage i banen og spillede mere direkte, når chancen bød sig, mens fynboerne fortsatte det gode spil, hvor både Casper Nielsen og Bashkim Kadrii havde flere gode forsøg mod mål, der dog manglede skarphed.

Ti minutter før pausen blev Brøndbys Kamil Wilzcek sendt afsted på en kontra alene mod mål, men en dårlig berøring lod ham indhente, hvorefter chancen løb ud i sandet.

Kort lykkedes det for Brøndby at komme i front. Simon Hedlund blev sendt i dybden på kanten af feltet i en position, der lignede offside, hvorefter han spiller den på tværs ind over til Kamil Wilzcek, der let prikker føringsmålet ind til 0-1.

Kort før pausen var fynboerne tæt på en udligning efter bolden dumpede ned i feltet et par gange for så til sidst at ende for fødderne af Janus Drachmann, der dog flugtede bolden akkurat forbi stolpen.

Efter pausen trykkede OB endnu mere på, mens Brøndby stod dybt og leverede et godt løbearbejde, mens bolden størstedelen af tiden befandt sig på gæsternes banehalvdel.

Midtvejs i 2. halvleg slog Ryan Johnson Laursen en fremragende bold i feltet, der fandt en helt fri Oliver Lund, men meget overraskende, sparkede han bolden forbi målrammen.

Stik mod spil og chancen var det Brøndby, der endnu engang kom på måltavlen. Marco Lund forsøgte sig med en tilbagelægning til Sten Grytebust, men afleveringen fik ikke nok kraft, hvorefter Mikael Uhre opfangede afleveringen, rundede Grytebust og satte bolden i det tomme mål til 0-2.

Ti minutter før tid kom der for alvor gang i kampen, da Janus Drachmann kløvede Simon Hedlund, hvorefter den iltre svensker skubbede så voldsomt til OB-spilleren, at det udløste et rødt kort til ham og et gult til Drachmann.

Der stod dermed OB-dominans på de sidste ti minutter, men ligesom i resten af kampen formåede OB ikke at udnytte spilovertaget og de mange chancer, hvorfor kampen sluttede 0-2.

Brøndby sikrede sig dermed sejren 4. pladsen, mens OB gled ned på 5. pladsen.