OB vandt ‘stribe-derbyet’

OB hentede alle tre point i Esbjerg mandag aften, hvor Anders K. Jacobsen og Ari Skulason scorede. Sidstnævnte scorede på et frispark i dommerens tillægstid.

Esbjerg havde endnu engang fået æren af at spille en hjemmekamp om mandagen, og der var en lille derbystemning i luften. Vestjyderne mødte nemlig de – ifølge dem – falske striber fra OB på Blue Water Arena en halv-lun forårsaften.

Aftenens hjemmehold havde hentet ni ud af de seneste 18 point via to sejre, tre uafgjorte, mens det også er blevet til et nederlag. Præcis samme pointantal havde OB hentet i de seneste seks kampe. De var hentet via tre sejre, hvilket samtidig betyder tre nederlag.

Det var Esbjerg, der kom bedst ud af starthullerne, hvor det velkendte Jonas Dal-pres kom til syne, og vestjyderne noterede sig hurtigt for en god mulighed, da den unge midtbanespiller, Mark Brink, fandt Ronnie Schwartz i dybden.

Den Guingamp-ejede angriber tog en fortræffelig første berøring, men hans afslutning blev flot taget af OB’s velspillende keeper, Sten Grytebust. Det lille varselsskud satte gang i fynboerne, der vågnede op til dåd.

OB-skarpretteren, Anders K. Jacobsen, modtog en stikning efter 18 minutter, og selvom det lugtede af offside, forblev linjevogterens flag nede, og så havde han ingen problemer med at udplacere Esbjergs forårs-profil, Jeppe Højbjerg.

Efter scoringen forsøgte OB at dræbe kampen med endnu en scoring, men Jeppe Højbjerg afviste et ellers udmærket forsøg fra Rasmus Falk. Esbjerg-keeperen afværgerede endnu engang faren, da Rasmus Festersen fra tæt hold smadrede kuglen mod kassen efter 34 minutter

Derfor sluttede det med en ganske fortjent fynsk føring på 1-0 ved halvtid.

I pausen foretog Jonas Dal en indskiftning, da han hev den purunge Mark Brink ud og erstattede ham med mere dynamiske Mohammed Fellah.

Spillerbyttet havde dog ingen effekt fra anden halvlegs begyndelse, for det var OB’erne, der viste mest i offensiven. Efter 54 minutter kom Rasmus Falk igennem i OB’s højreside, men med hjælp fra maven og venstre arm forhindrede Jeppe Højbjerg endnu en OB-scoring.

Esbjerg ville dog også lege med efter en lille times spil. En sløset OB-defensiv gav pludselig Casper Nielsen muligheden, men den offensive Esbjerg-spiller måtte se et sit skud stryge et godt stykke forbi den ene opstander.

Vestjyderne forsøgte i løbet af kampens sidste tredjedel at etablere et pres mod OB, men de kom aldrig rigtig tæt på, selvom både Bjørn Paulsen og Casper Nielsen havde gode forsøg. I stedet for en udligning blev det 2-0 til OB.

Forsvarsspilleren, Ari Skulason, kringlede et frispark op i målhjørnet i dommerens tillægstid, og så kunne fynboerne drage hjem med alle tre point, selvom Esbjerg umiddelbart efter scoringen kom frem til to gode muligheder.