The perfect guide to the casino

Voldsom statistik: Så ringe har Andreas Maxsø været i denne sæson

Niveauet hos Brøndbys kaptajn har været dalende de seneste par sæsoner.

Der er ingen tvivl om, at Andreas Maxsø har haft en kæmpe indflydelse i Brøndby, siden han skiftede til Vestegnen fra KFC Uerdingen i sommeren 2019, og han spillede således en kæmpe rolle i klubbens mesterskabssæson, men siden da er han altså også faldet betydeligt i niveau, og her lyver statistikkerne altså ikke.

Læs også: Rygterne fortsætter: Nice-træner vil af med Schmeichel til januar

SpilXpertens fodboldanalytiker, Benjamin Leander, har således kigget nærmere på nogle af de tal, hvor Andreas Maxsø tidligere har peaket, men hvor han i indeværende sæson på ingen måde ligger i toppen af Superligaen, hvad angår forsvarspræstationer på grønsværnen, og derfor er det måske heller ikke katastrofalt, hvis han ender med at forlade klubben, som det lige nu rygtes er tilfældet.

– Det er i sagens natur et stort tab for Brøndbys omklædningsrum og for kulturen på træningsbanen, at anføreren forlader klubben, men selv de mest inkarnerede Brøndby-fans må også sande, at Andreas Maxsøs bedste sæsoner var i 2019/20 og i mesterskabssæsonen 2020/21, siger Leander og refererer til en tabel med ti defensive parametre, hvor blandt andet duelspil, afleveringspræcision, blokerede skud og bolderobringer indgår:

Læs også: Vildt rygte: Verdens rigeste klub vil hente FCM-profil

– Andreas Maxsø præsterer dårligst i otte af de 10 parametre i den indeværende sæson, hvor der er meget langt op til både 2019/20-sæsonen og mesterskabssæsonen, konkluderer Leander, hvor især mængden af dueller vundet langs jorden er styrtdykket fra 2,1 pr. kamp i 2019/20 og 1,5 i mesterskabssæsonen til nu at være nede på 0,8 pr. kamp i denne sæson.

De negative – og for nogle måske også lidt overraskende statistikker har også medført, at Andreas Maxsø kun rangeres som den 22. bedste midtstopper i Superligaen af statistikbureauet Wyscout.

28-årige Andreas Maxsø står noteret for 112 kampe i Brøndby-trøjen med syv mål og top oplæg til følge.

Læs også: Jan Bech forklarer: Derfor kan vi ikke afsløre de nye ejere

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top