The perfect guide to the casino

Brøndbys nye ejer har hjemme i skattely

Den nye hovedaktionær i Brøndby IF, Global Football Holding, betegner sig selv som en »erfaren ejergruppe, der er dedikeret til at tilføre betydelige ressourcer og har omfattende erfaring med at hæve fodboldklubber til næste niveau«.

Selskabet ledes af Scott McLachlan og Ignacio Beristain. McLachlan, der er ny næstformand i Brøndby IF, har en fortid som head of international scouts i Chelsea, mens Beristain i dag har titel som president i fodboldklubben Estoril Praia i Portugal, fortæller finans.dk

Tipsbladet kan fortælle, at amerikanerne i forvejen ejer ADO Den Haag i Holland, Waasland-Beveren i Belgien, AD Alcorcon i Spanien, Estoril fra Portugal, Augsburg i Tyskland, Real Salt Lake i USA og ikke mindst Premier League-klubben Crystal Palace.

GFH er registreret i den amerikanske delstat Delaware, der er kendt som et af verdens største skattely. Mere end halvdelen af de børsnoterede selskaber i USA har sæde i Delaware, og det samme gælder 69 procent af verdens største selskaber skriver Tipsbladet med Metropol International som kilde.

Selskaberne behøver ikke være fysisk til stede for at blive registreret i delstaten. I Delaware betaler man ikke moms, og indkomstskatten er ikke værd at tale om.

Det var heller ikke noget, Scott McLachlan, ville sætte mange ord på under dagens pressemøde i Brøndby.

– Det er ejernes beslutning at være registreret der. Jeg er her for fodbolden, sagde han.

Brøndbys formand, Jan Bech Andersen, understreger, at GFH har opfyldt samtlige betingelser fra Divisionsforeningen, som kræves for at blive ejer af en dansk klub. Snakken om skattelyet i Delaware giver han ikke meget for.

– Det vigtigste for mig er, at folk har tjent deres penge på den rigtige måde. De mennesker, som er involveret her, har betalt rigeligt i skat. Hvor selskabet er registreret, skal ikke være en lakmusprøve for, om noget fungerer eller ej, siger Brøndby-formanden.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top