Nye regler: Landsholdets spilledragter kan være ulovlige!

Foto: Ritzau Scanpix

Læs ogsĂ¥: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

Landsholdets spilledragter med logoer fra bĂ¥de Arbejdernes Landsbank og Oddset kan være ulovlige.

Ă…rsagen er den nye lov om kviklĂ¥n. Man kan som seer koble Arbejderens Landsbank og Oddset sammen pĂ¥ den mĂ¥de, at man kan tage et kviklĂ¥n for at finansiere sit spil. Og den gĂ¥r ikke. For der mĂ¥ ikke reklameres for kviklĂ¥nene i forbindelse med spilleudbydere.

– PĂ¥ det danske landshold er vi pĂ¥ trænings-trøjer sammen med Danske Spil. Det ser vi som et kæmpe problem, siger branding- og kommunikations-direktør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, til Radio 4-programmet Sportsugen. Det skriver ritzaus Bureau.

Læs ogsĂ¥: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

Arbejdernes Landsbank sponserer ogsĂ¥ Brøndby og FC Midtjylland, og her er problemet efter Peter Froulunds opfattelse løst. Det er det til gengæld ikke pĂ¥ landsholdet.

For ham at se er der tre løsningsmuligheder Enten trækker Oddset sig, eller Arbejdernes Landsbank trækker sig, eller de sponserer landsholdet pĂ¥ skift.

Læs ogsĂ¥: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

Den sidste mulighed er dog ikke helt fin i kanten.

– SĂ¥ er man inde i en grĂ¥zone, hvor man kan sige, om man alligevel er i gang med at markedsføre sig pĂ¥ en mĂ¥de, hvor man bliver associeret med spil og spiludbydere. Som loven er formuleret, og den ikke er præciseret nærmere, er der en risiko for, at man vil kalde det en omgĂ¥else, sĂ¥ man alligevel kan dømmes for at forsøge at omgĂ¥ reglerne og sĂ¥ alligevel blive ramt af loven, siger Adam Ringsby-Brandt fra Bertel Rasmussen Advokater.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ikke kommenteret sagen.

(Du kan se et interview med landstræner Kasper Hjulmand øverst pĂ¥ siden).

Læs ogsĂ¥: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top