Kæmpe skandale: FCK ude af guldkampen efter nederlag til AGF

FC Københavns drømme om at genvinde det danske mesterskab led et knusende nederlag i går aftes, da de tabte 2-3 til AGF på Ceres Park i Aarhus. Mads Emil Madsen var kampens store profil med et hattrick i første halvleg, og sikrede dermed aarhusianernes første sejr i syv kampe.

FCK startede ellers kampen bedst, da Orri Oskarsson bragte dem foran med en sikker scoring efter et oplæg fra Elias Achouri. Men herefter tog Mads Emil Madsen fuldstændig over. Den 26-årige AGF-profil, der indtil i går aftes ikke havde scoret i hele sæsonen, udlignede først efter en nedfaldsbold i feltet og sendte derefter Ceres Park i ekstase med et fladt skud fra distancen til 2-1.

Før pausen fuldendte Madsen sit hattrick med en velplaceret afslutning i højre side af målet, og efterlod FCK-keeper Kamil Grabara forundret og frustreret. AGF dominerede fuldstændig første halvleg, mens FCK kæmpede med at skabe chancer og så ud af sortspil.

I anden halvleg forsøgte FCK at vende kampen ved at indskifte William Clem og Johan Larsson. De pressede hårdt på AGF’s defensiv, men Bailey Peacock-Farrell var i storform og holdt gæsterne ude. Orri Oskarsson gav dog FCK et glimt af håb med en flot reducering i det 80. minut, men AGF holdt stand og sikrede sig en fortjent sejr.

Nederlaget betyder, at FC Københavns gulddrømme er knust. De kan ikke længere indhente Brøndby IF og FC Midtjylland i tabellen, og risikerer endda at ende på en fjerdeplads og dermed miste europæisk fodbold i næste sæson, hvis FC Nordsjælland vinder i Parken i sidste spillerunde.

Dette nederlag markerer et lavpunkt for FCK, der har haft en turbulent sæson præget af skader og skuffende resultater. De må nu se i øjnene, at de skal nøjes med en bronzemedalje i bedste fald, og det er et stort tilbageslag for klubbens ambitioner.