The perfect guide to the casino

Brøndby betaler kassen: Så mange millioner koster klubbens GFH-lån

De blå-gules nyoptagede lån er bestemt ikke nogen billig fornøjelse for klubben.

Brøndby fik for nylig nye ejere i form af Global Football Holdings – også kalder GFH, og i samarbejde med Jan Bech Andersen, der i dag er bestyrelsesformand i klubben, udstyrede de klubben med et lån på 223 millioner kroner, og det kommer altså til at koste Brøndby adskillige millioner at låne pengene.

Læs også: Rygterne fortsætter: Nice-træner vil af med Schmeichel til januar

Ekstra Bladet skriver således, at det lån, som Brøndby har optaget, er med en årlig forretning på fem procent, hvorefter lånet enten kan blive konverteret til aktier eller betalt tilbage om otte år, og ifølge mediet, så koster det altså de blå-gule fra Vestegnen ti millioner kroner om året i renter at låne pengene.

Dermed kommer lånet altså til at koste hele 80 millioner kroner, hvis de udnyttet lånet fuld ud. Det fortæller Jesper Jørgensen, der er sportsøkonomon hos Deloitte.

Læs også: Vildt rygte: Verdens rigeste klub vil hente FCM-profil

– Lånet skal betales tilbage om otte år, men leverer Brøndby store underskud og slider med at få forretningen på ret kurs, har GFH kun én mulighed: At forlænge lånet på ubestemt tid, siger Jesper Jørgensen til Ekstra Bladet.

Brøndby har dog allerede haft glæde af det store millionlån, som de blandt andet har brugt på at skyde et større millionbeløb efter den norske midtbanespiller, Håkon Evjen.

Læs også: Jan Bech forklarer: Derfor kan vi ikke afsløre de nye ejere

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top