Brøndby flopper mod Silkeborg og misser gylden mulighed i topstriden

Det lignede en arbejdssejr og et Brøndby-hold alene i toppen af Superligaen, men Brøndby IF nåede aldrig op på niveauet fra derbyet i sidste runde.

Første halvleg var en uskøn affære, hvor Silkeborg havde den største chance efter et flot spark fra Mark Brink, som blev kanoneret mod overliggeren. Begge hold gik til halvleg med en lav XG, men efter pause kom der gang i den fastlåste affære.

Uden målslugeren Mathias Kvistgaarden i truppen, var der brug for den næste mand med målnæse, og han skulle vise sig at dukke op.

I det 55′ minut fandt Ohi Omoijuanfo ubalance i Silkeborgs bagkæde, hvorefter Yuito Suzuki fikst spillede angriberen fri til et frit løb mod Brøndbys mål, som sikkert blev eksekveret overfor Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Brøndby blev herefter passive, og det virkede til at nervøsiteten bredte sig på stadion. Silkeborg begyndte at røre på sig, og en høj bold med et overbefolket Brøndby-felt i 80′ minut gav problemer. Bolden dumpede ned til flere Silkeborg-spillere, hvor først Alexander Lind og Tonny Adamsen ikke fik et ordentlig træf på bolden. Hvad offensiv-spillerne ikke kunne, formåede backen Oliver Sonne, som konsekvent ved bagerste stolpe saksesparkede bolden i mål, hvor Patrick Pentz i målet blev forstyrret af en afretning.

Tiden og idéerne løb fra Brøndby IF, og kampen sluttede 1-1, som betyder at Brøndby IF misser en gylden mulighed i topstriden mod et udfordret Silkeborg-hold.

Brøndby IF og FC Midtjylland deler nu førstepladsen med 51 point, hvor FCK halter efter med 45 point.