The perfect guide to the casino

Verdens bedste kvindelige fodboldspiller stikker til sine mandlige kollegaer: I er en del af problemet!

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Simon Tibbling vil til mesterklub


Danske Pernille Harder måtte se sig forbigået, da verdens bedste kvindelige fodboldspiller skulle kåres. Her løb amerikanske Megan Rapinoe med prisen.

Den 34-årige amerikaner har fået lov til at skrive en artikel til fodboldmagasinet, France Football, og her sender Rapinoe altså flere stikpiller til sine mandlige kollegaer. Artiklen fra amerikaneren handler om homofobi og racisme i fodbolden, og her mener Mega Rapinoe altså ikke, at Lionel Messi og de andre mandlige verdensstjerner gør nok for at stoppe det.

Læs også: Græsk tragedie: Derfor vil Panathinaikos af med Uffe Bech

– Jeg udfordrer Christiano, Leo og Zlatan til at ytre sig: Hjælp mig!, starter Megan Rapinoe ud med i sin artikel.

– De engagerer sig ikke i noget som helst. Raheem Sterling og Kalidou Koulibaly snakker i hvert fald om det, når de bliver udsat for racisme. Men hvad med de andre? Jeg opfordrer dem til at sige fra.

Da journalisten fra France Football spørger ind til, om deres tavshed kan skyldes, at de kommer fra mindre kår, svarer Rapinoe hurtigt tilbage med, at det netop burde gøre, at de råber endnu mere op.

– Det gør kun deres tavshed endnu mere uforståelig. Jeg bliver ked af det og sur nogle gange. Jeg tror, at de tænker, ‘at jeg er kommet væk derfra, så jeg vil ikke gøre livet svært’. Men Herregud, svært hvordan? De har venner, søstre, kammerater, der er sorte eller homoseksuelle. De må vide, at mange lider under diskrimination. Så længe de ikke selv forfølges af abelyde som Sterling og Koulibaly, så kommer intet til at blive ændret, og de(Ronaldo, Ibrahimovic og Messi, red.) kommer til at være en del af problemet. Jeg orker det ikke mere.

Læs også: Vanvittigt: Bernio Verhagen på vej til NY dansk klub

Megan Rapinoe åbner op for, at hun håber på, at en spiller som Lionel Messi ville udvandre, så snart han hørte racistiske tilråb, og kommenterer også på, hvor stor en forskel det ville gøre, hvis Ronaldo fortalte, at der skulle investeres flere penge i kvindefodbold.

– Tænk hvis Cristiano Ronaldo sagde, at der skulle investeres flere penge i kvindefodbold, eller hvis Lionel Messi gik af banen, når han hørte abelyde. Det ville være kæmpe stort. Dommerne ville ikke turde give Messi et rødt kort for at udvandre – ikke til ham, verdens gennem tiderne bedste fodboldspiller. Jeg orker det ikke længere, når andre spillere bare trøster, siger hun ifølge France Football.

Du kan se meget mere til Jacob Hansen og alle hans spilforslag hos Oddsprofit.

OVERSIGT

Scroll to Top