Perfekt dansk sejr over Norge, trods sløj 2. halvleg

Danmark fik en perfekt afslutning på EM-optakten med en 3-1 sejr over Norge på et udsolgt Brøndby Stadion. Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard scorede inden pausen, mens indskiftede Yussuf Poulsen lukkede kampen i anden halvleg.

Det var en kamp med to ansigter for Danmark. I første halvleg dominerede de fuldstændig og skabte masser af chancer. Højbjerg scorede et flot mål efter et hjørnespark, og Vestergaard fulgte op med et hovedstød til 2-0.

Efter pausen faldt niveauet betragteligt. Norge kom mere med i spillet, og Erling Haaland reducerede til 2-1. Danmark virkede slidte og overlod alt for meget plads til nordmændene.

Jannik Vestergaard var en af kampens bedste spillere. Han var solid i defensiven og scorede et flot mål. Pierre-Emile Højbjerg var også i topform. Han var energisk og styrede spillet fra sin midtbaneposition.

Simon Kjær fik en halv times spilletid i anden halvleg, men han virkede rusten efter sin lange skadespause.

Sejren over Norge var en god optakt til EM, men der er også bekymringer for Kasper Hjulmand. Niveauet i anden halvleg var langt under standard, og Kjær mangler kampform.

Danmark træner de kommende dage i Helsingør, inden de tager afsted til EM-slutrunden i Tyskland. De spiller deres første kamp mod Slovenien i Stuttgart den 13. juni.