Klumme: Skarpt på Neestrup og FCK´s sæson lige nu

The perfect guide to the casino

Klumme: Skarpt på Neestrup og FCK´s sæson lige nu

Klumme af Tekstforfatter Jesper Kent Mortensen

Der er ingen tvivl om, at målsætningen hos FC København til enhver tid er at vinde det danske mesterskab – hver eneste sæson. Det ved den sportslige ledelse – Peter Christiansen og Jacob Neestrup – naturligvis alt om. Der har da heller ikke været nogen slinger i valsen omkring, hvem der har ansvaret for, at FCK højest kan slutte som nummer tre i denne sæson. Her har de to herrer utvetydigt peget på dem selv.

Dog viste Champions League-kampagnen, hvad de to frontfigurer formår at løfte de københavnske løver til. Man kan således konstatere, at topniveauet er særdeles højt, og at det er bundniveauet eller hverdags-stabiliteten som skal hæves og bibeholdes. Det kan således konkluderes, at potentialet til at genvinde det danske mesterskab i flere sæsoner i streg ligger lige for. Ikke mindst fordi Jacob Neestrup er et af de allerstørste træner-talenter i nyere tid. Alligevel er der visse steder en populistisk tendens til at kræve Jacob Neestrup fyret. Ofte er det de samme mennesker som skyder på klubberne, fordi de ikke har modet til at bruge den danske talentmasse på og uden for banen i Superligaen.

Det siger sig selv, at unge sportsfolk ind i mellem begår nogle fejl, men det er jo netop disse fejl, som de lærer af og dokumenterbart gør dem endnu bedre. Helt overordnet, så er et dansk mesterskab, jo heller ikke noget som man bare vinder. Ligesom det heller ikke er tilfældet hos vores sydlige nabo, Tyskland, hvor Bayern også måtte skuffe sine fans og æde en 3. plads. Der er dog ingen tvivl om, at de tyske rekordmestre nok skal komme tilbage på sporet.

I FCK vil man naturligvis gennem-analysere, hvorfor sæsonen gik som den gik, men at forvente, at denne analyse skal foregå for åben skærm er helt forfejlet. Sådan spiller klaveret ingen steder – ihvertfald ikke i seriøse institutioner.

Der er ingen tvivl om, at vi i næste sæson vil se et knivskarpt FCK-mandskab tilbage på grønsværen, hvor der vil være nogle helt andre kyniske boller på suppen. Denne sæsons manglende kynisme har også en del af sin rod i, at stortalenter som Elias Jelert og Orri Oskarsson har haft svært ved at bibeholde stabiliteten. Omvendt vil fodboldfolket også gerne have, at talenterne får spilletid. Og med rette – hvordan skulle de ellers skulle kunne tage det sidste skridt? FCK’s økonomiske råderum gør, at man har mulighed for at kunne “handle” på de konklusioner som sæson-analysen vil fremkomme med. Der er dog ingen tvivl om, at den nye sæson skal på begyndes på en anderledes stabil og overbevisende facon end hvad der har været tilfældet i dele af denne sæson. Men mon ikke, at man inde i Parken er helt klar over denne kendsgerning. Det tror jeg…

 

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top