The perfect guide to the casino

Kæmpe sensation: Kun noget Brøndby oplever

Den tidligere Brøndby-spiller René Joensen var en del af en fantastisk rejse for færøske Klaksvik, da mandskabet på sensationel vis spillede sig i Conference League-gruppespillet. Footy.dk har talt med ham om oplevelserne.

Klaksvik har været den helt store sensation i europæisk fodbold i denne sæson.

Det færøske mandskab skabte nemlig historie ved at blive det første færøske hold i et europæisk gruppespil nogensinde.

Læs også: Tidligere Brøndby-spiller: Jeg er i chok!

På deres vej mod sensationen sendte mandskabet blandt andet det ungarske storhold Ferencvaros ud efter en vanvittig sejr på udebane i Ungarn i den første kval-runde til Champions League.

Footy.dk har talt med profilen René Joensen om de vilde oplevelser, og det har været det vildeste i karrieren, siger den tidligere Brøndby-spiller.

– Det var som en drøm og meget specielt. Der er godt nok ikke mange hold på Færøerne eller midterholdene i Superligaen, der oplever sådan noget. Det er næsten kun Brøndby, FCK og FC Midtjylland, der oplever det og kommer ud på de eventyrer.

– Vi var underdogs i alle kampe, og vi modbeviste alle, at det faktisk godt kan lade, selvom de andre tjener 20 gange mere, end hvad vi gør. Vi arbejder næsten fuldtid mange af os. Det var nok den bedste og sjoveste oplevelse i min karriere.

Læs også: Profil i Brøndby: Nu har han kæmpe trænersucces

Kunne man mærke, at hele Færøerne sitrede af fodbold?

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Normalt er det opdelt, folk i Thorshavn kan ikke så godt lide KI. Resultaterne for landsholdet har ikke været så gode, men KI blev lidt som det færøske landshold. Alle snakkede om os. De fulgte med, og det var meget sjovt.

– Vi blev bare ved og kom videre og videre, og det bliver spændende for færøsk kultur, fordi jeg tror ikke, at man har oplevet noget lignende. Det var ret specielt, at hele landet bakkede op om et klubhold, siger René Joensen til footy.dk.

Klaksvik endte dog sidst i Conference League, pulje A efter Lille, Slovan Bratislava og Ljubljana. De vandt dog med 3-0 over Olimpija Ljubljana, og det var også historisk.

31-årige Joensen har været i Klaksvik siden januar 2022.

Foto: KI

Læs også – Footy Eksklusivt med egne interviews: 

Profil i Brøndby: Nu har han kæmpe trænersucces

Forlod Brøndby i 2022: Nu spiller han i 3. division

Fra Brøndby til 1. division: Vil på A-landsholdet

I Brøndby i mere end et årti: Giver unikt indblik

– Jeg drømmer om FC København-retur

OVERSIGT

Scroll to Top