The perfect guide to the casino

I Brøndby i mere end et årti: Giver unikt indblik

Michael Falkesgaard var en del af Brøndby IF i mere end et årti, og i dette interview med footy.dk giver B.93-profilen et unikt indblik i Vestegnsklubben.

Målmanden Michael Falkesgaard spillede en stor del af sin ungdom i Brøndby, og han nåede at få 11 førsteholdskampe for Vestegnsklubben.

Nu tørner Falkesgaard ud for NordicBet Liga-klubben B.93.

Footy.dk har snakket med den tidligere Superliga-målmand om tiden i Brøndby, som han forlod i sommeren 2015.

Læs også: Tidl. BIF’er støtter tidl. FCK’er: Det er vigtigt

Her fortæller han i detaljer, hvordan tingene foregår i den store danske klub.

– Jeg kom jo fra ungdomsholdet. Jeg havde spillet der i mere end et årti, og jeg var med i elitemiljøet allerede som drengespiller. Jeg har set mange, der er faldet fra, og jeg fandt ud af, at det var en præstation i sig selv at komme igennem ungdomsholdet i Brøndby, da der ikke var mange, der kom igennem nåleøjet.

– Der var mig og Jens Stryger i min årgang, og der var mange dygtige spillere, der ikke klarede det. Det sætter tingene lidt i relief, at man kom igennem. Det er bare et specielt sted i forhold til kulturen. Jeg har læst og set mange spillere, der er kommet til Brøndby fra en midter- eller bundklub i Superligaen, og der skal bare præsteres på en anden hylde i Brøndby, siger Michael Falkesgaard til footy.dk og fortsætter.

– Der er så meget fokus og så mange forventninger. Det er ikke bare videre til næste kamp, hvis man taber. Det er meget sort og hvidt. Hvis man taber en kamp i Brøndby, så får man at vide indtil næste kamp, at man ikke har gjort det godt nok. Det er et rigtig stort pres, og det skal man lære at leve med for at præstere.

– Det er et intenst miljø at spille i Brøndby, men det er også givende, når man præsterer. Man får den energi, som de frivillige er med til at skabe i klubben især fansene, som går igennem ild og vand i forhold til kampene.

Hvordan har du det med, at det ikke blev til mere i Brøndby?

– Min situation var lidt anderledes, fordi det var en målmandsposition, hvor man ikke får så mange chancer. Jeg stod desværre bag Lukas Hradecky i forhold til spilletid. Han stod næsten uafbrudt i to år, hvor jeg sad på bænken.

– Min kontrakt udløb, og i forhold til min alder havde jeg brug for nye inputs og se mig selv i et miljø, hvor der var større chance for at være førstemålmand. Der kom OB ind i billedet, og det var også den rigtige beslutning, selvom jeg blev skadet. Som målmand har man bare brug for mere spilletid og mere tillid fra træneren i forhold til at få chancen.

– Der kan man bare være uheldig at stå bag en rigtig dygtig målmand. Jeg føler, at det var min chance, efter vi overlevede i Horsens (i 2013, red.). Jeg følte, at det var min tid, men så blev der hentet spillere og en ny træner i Thomas Frank, som ville skabe noget nyt.

– Det er en fodboldspilleres lod, men det er klart, at jeg havde højere forventninger, da jeg kom op igennem ungdomssystemet, og jeg håbede, at det blev til mere. På et tidspunkt bliver man bare nødt til at tage stilling til sin karriere og mulighederne.

Læs også: Tidl. BIF’er støtter tidl. FCK’er: Det er vigtigt

Har det nogensinde været på tale med et comeback til Brøndby?

– Da jeg forlod Brøndby, fik jeg altid at vide, at jeg var velkommen tilbage, men nej, jeg har ikke haft en snak med dem om at vende tilbage. Jeg tror heller ikke, at de har haft brug for mig. Jeg følger dem stadig og håber det bedste for dem, siger 32-årige Michael Falkesgaard til footy.dk.

Efter opholdet i Brøndby gik turen videre til OB og FC Midtjylland, inden han tog til thailandske Bangkok United i 2018, hvor keeperen blev en stor profil og var fire et halvt år i klubben.

I sommer drog han hjem til Danmark og B.93.

Foto: Bangkok United

Læs også – Footy Eksklusivt med egne interviews: 

Tidl. BIF’er støtter tidl. FCK’er: Det er vigtigt

– Jeg drømmer om FC København-retur

Efter Brøndby-exit: Går efter stort skifte

Succes efter Brøndby-exit: Folk er ikke uvenner

FCK-legende om stort potentiale: Kan tage næste skridt

OVERSIGT

Scroll to Top