Alexander Zorniger er tilbage i tysk fodbold, og han fortæller selv, at han er en forandret mand efter mange år i udlandet.
Han var kendt som en hård hund, da han blev ansat i Brøndby i 2016, og det levede han bestemt også op til i sin tid på Vestegnen. Han tog dog nogle danske værdier med, da han forlad landet.
Han har senest været i Apollon Limassol, hvor han vandt et cypriotisk mesterskab, men nu er han altså tilbage i tysk fodbold hos Greuther Fürth.
Nu fortæller han selv, at det er som en forandret mand.
– Som person har det været godt for mig at være i udlandet. Mit syn på livet er blevet meget mere afslappet, og hverdagslivet har virkelig ændret mig, siger Alexander Zorniger.
Læs også: Rygterne fortsætter: Nice-træner vil af med Schmeichel til januar
Læs også: Dom fra fodboldøkonom: Det skal Brøndby bruge pengene på
Læs også: ‘Lord’ er tilbage: Bliver vært for sit eget tv-program
Læs også: Vildt rygte: Verdens rigeste klub vil hente FCM-profil
Da han var i Brøndby gik historierne på, at han ikke havde den store forståelse for danskernes syn på, hvor mange timer man skulle bruge på arbejdet.
Lars Høgh fortæller blandt andet i sin selvbiografi, at Zorniger virkelig sled på de ansatte i starten, hvor flere var nået til deres grænse. Det ændrede sig dog, da Wilczek scorede efter kort tid i en Europa League-kvalifikationskamp, og det overbeviste folk.
– Det, tror jeg faktisk, blev afgørende for Alex. Folk var så utroligt tæt på at knække sammen, men lige der fik de et meget synligt og konkret bevis på, at der faktisk var mening med galskaben. Det virkede. Okay, så skulle vi selvfølgelig videre ned ad den vej, står der i bogen.
Læs også: Jan Bech forklarer: Derfor kan vi ikke afsløre de nye ejere
Læs også: Forrykt: Qatar sender tusindvis af arbejdere ud
Han fortæller også, at han er mere tilbøjelig til at ændre sin stil, hvis behovet er der.
– Jeg plejede at sige, at det virker, så det skal også virke nu, siger jeg nu “okay, så prøver vi at gøre det på en anden måde”. Også for at signalere over for spillerne, at jeg ikke har i sinde at tvinge dem til noget.
Genpresset er dog stadig en stor del af hans filosofi.
– Hvis jeg ikke bryder mig om noget – om det er træning eller kamp – gør jeg opmærksom på det med det samme. Og det er ikke afgørende, om jeg har været træner for holdet i to og et halvt år, eller om jeg har været træner for holdet i to og et halvt minut.
Læs også: Den perfekt guide til casino
Læs også: Jan Bech Andersen om kritik fra Alpha: Vi vil gerne i dialog