Hugo Helmigs alt for tidlige død blev ikke breaket af familien som det første, og det kan nu få konsekvenser for den person, som netop valgte at gå offentligt ud med Helmigs død.
Fredag den 2. december gik familien Helmig ud på de sociale medier og åbnede op for, at Hugo Helmig var død i en alder af 24 år. Dødsfaldet skete den 23. november, og allerede fire dage senere florerede der stærke rygter om, at Hugo Helmig var gået bort. Årsagen var, at Rasmus Paludans medie Frihedens Stemme, var gået ud med nyheden den 27. november, ligesom Rasmus Paludan også selv på sin Instagram meldte ud om nyheden.
Læs også: Rygterne fortsætter: Nice-træner vil af med Schmeichel til januar
Læs også: Dom fra fodboldøkonom: Det skal Brøndby bruge pengene på
Læs også: ‘Lord’ er tilbage: Bliver vært for sit eget tv-program
Læs også: Vildt rygte: Verdens rigeste klub vil hente FCM-profil
Nu skriver Journalisten, at der er blevet klaget til Pressenævnet fra en klageberettiget person. Klagen skulle lyde på manglende forelæggelse og krænkelse af privatlivets fred.
I vejledningen for god presseskik står der blandt andet, at adfærd, der betragtes som værende i strid med god presseskik, blandt andet er meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, medmindre en ‘klar almen interesse kræver eller begrunder offentlig omtale, og i så fald bør omtalen være så skånsom som mulig’.
Læs også: Jan Bech forklarer: Derfor kan vi ikke afsløre de nye ejere
Læs også: Forrykt: Qatar sender tusindvis af arbejdere ud
Rasmus Paludan mener selv, at Frihedens Stemme har overholdt rammerne for god presseskik.
– Hvis Pressenævnet laver om på, hvad der gælder presseetisk, og man ikke må rapportere dødsfald blandt meget kendte mennesker før ni dage senere, så retter vi selvfølgelig ind efter det. Men det ville vi blive meget, meget overraskede over. Vi ventede fire dage, hvilket er helt ekstremt længe. Og det var en fejl. 24 timer havde været alt rigeligt, udtaler Paludan til Journalisten.
Til Journalisten fortæller Paludan også, at han tilegnede sig oplysningerne om dødsfaldet i folkeregistret for 75 kroner i løbet af fem minutter, og derfor ikke mener, at han har overtrådt rammerne for god presseskik, da det har været muligt for enhver borger at gøre det samme.
Læs også: Den perfekt guide til casino
Læs også: Jan Bech Andersen om kritik fra Alpha: Vi vil gerne i dialog